Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Beč je i u 2015. godini grad sa navišim stepenom kvaliteta života

18.03.2015

Prema Mercerovom istraživanju o kvalitetu života potvrđuje se da Beč zadržava vodeće mesto u međunarodnom poređenju

Glavni grad Austrije, Beč, sada već 6. godinu za redom predvodi spisak gradova sa navišim stepenom kvaliteta života. To je potvrđeno rezultatima najnovijeg istraživanja konsultantske kuće Merser (Mercer) koja upoređuje kvalitet življenja u 230 gradova. Cirih i Auklend zauzimaju 2. i 3. mesto, a zatim slede Minhen, Venkuver, Diseldorf, Frankfurt, Genf, Kopenhagen i Sidnej.

Od azijatskih gradova Singapur je dostigao najviše mesto (26.), u regiji Bliskog istoka i Afrike predvodi Dubaj (74. mesto) , a u Južnoj Americi glavni grad Urugvaja, Montevideo (78. mesto) .Na začelju spiska ponovo je završio Bagdad.

U okviru istraživanja ispituju se saradnici međunarodnih institucija i korporacija koji su upućeni na rad u inostranstvo. Merser pri tome primenjuje 39 kriterija. Politički, socijalni, privredni i ekološki aspekti su pri tome jednako merodavni koliko i stepen lične bezbednost, zdravlje , mogućnosti obrazovanja i saobraćajne veze.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA