Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Izvršena primo-predaja dužnosti trgovinskog savetnika

10.09.2015

10.09.2015. u hotelu Radisson Blu Old Mill svečano je obeležena primo-predaja dužnosti pozicije trgovinskog savetnika Ambasade Austrije.

U okrivu skupa austrijskih privrednika Austrian Business Circle okupilo se preko 200 predstavnika austrijskih preduzeća kako bi se oprostili od sada već bivšeg trgovinskog savetnika Ambasade Austrije g. Andreasa Hajdentalera (Haidenthaler) a pozdravili novo postavljnog savetnika gđu Eriku Teoman-Brenner.

Gospodin Hajdentaler nastaviće svoju karijeru pri matičnoj kući tj. Privrednoj komori Austrije kao načelnik odeljenja za podsticaj izvoznika i investitora, pre no što ponovo bude postavljen kao trgovinski savetnik u jednoj od ispostava Privredne komore Austrije u svetu.

Gospođa Teoman-Brenner rođena je u Gracu gde je i stekla diplomu Pravnog fakulteta.Obrazovanje je nastavila pri Johns Hopkins University School of Advanced International Studies u Bolonji, Italija, gdje je završila master studije " International Public Policy"

U okviru Spoljnotrgovinskog odeljenja Privredne komore Austrije upućena je potom na rad kao pomoćnica trgovinskog savetnik  ispostave Privredne komore Austrije u Njujorku na tri godine, potom kao zamenica trgovinskog savetnika ispostave u Rimu.

Po povratku iz Italije radila je nekoliko godina u centrali Privredne komore Austirje u Beču, pre no što se ponovo odlučila da prihvati posao trgovinskog savetnika u ispostavi u Istanbulu, a zatim, 2008. u ispostavi u Budimpešti, gde je po sedam godina služila Spoljnotrgovinskoj organizaciji Privredne komore Austrije.

Od 14.09.2015. godine postavljena je za trgovinskog savetnika Ambasade Austrije u Beogradu, gde će nastaviti rad prethodnika Andreasa Hajdentalera.

U nastavku slede nekoliko slika sa skupa Austrian Business Circle povodm primo-predaje dužnosti 10.09.2015.:


Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA