Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Dualno obrazovanje - Održana 2.radionica "Train the trainer"

13.12.2016

12.12. i 13.12 2016  u Privrednoj komori Srbije za profil „trgovac“ održana je druga obuka instruktora preduzeća koja učestvuju u projektu „Impementacija elemenata dualnog obrazovanja u Srbiji“.

Prvi deo obuke je obuhvatao tri važna segmenta: pedagoški, komunikaciju  i praktične primere. Drugi deo obuke je težište stavilo na zakonodavnom okviru i načinu realizacije praktične nastave.

Na treninzima su ova dva dana bili prisutni predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, preduzeća dm drogerie markt, Delhaize, Merkator, Univerexport i VIP Mobile, kao i nastavnici praktične nastave Trgovačke škole u Beogradu.

Od februara 2017. godine 120 đaka Trgovačke škole u Beogradu prelazi na model dualnog obrazovanja.

Prema navodima predsednika Privredne komore Srbije, g. Marka Čadeža  trenutno kroz pilot projekte dualnog obrazovanja u 17 šškola i 60 kompanija iz cele Srbije školuje 900 đaka za četiri obrazovna profila, a to su  automehaničar, modni krojač, elekromonter mreža i postrojenja i tehničar logistike i špedicije.

 

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA