Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Prezentovani rezultati ankete o uslovima poslovanja austrijskih preduzeća u Srbiji za 2019.

Logotip austrijske privrede
20.02.2020

Trgovinsko odeljenje pri Ambasadi Austrije – ADVANTAGE AUSTRIA sprovelo je po osmi put anketu o uslovima poslovanja austrijskih preduzeća  u Srbiji.

20.2.2020. održana je konferencija za štampu na kojoj je trgovinska savetnica Ambasade Austrije, gospođa dr Erika Teoman-Brener (Teoman-Brenner)  izložila prisutnim novinarima ukratko rezultate ankete.

Uprkos tome što svi ispitanici u ovoj anketi o poverenju austrijskih privrednika osećaju da je privredna klima ostala nepromenjena 2019. godine, i dalje je daleko više optimista u pogledu privrednog razvoja.

Kompanije iz Austrije su prošlih godina bili većinom zadovoljni poslovanjem u Republici Srbiji. Sa druge strane, po pitanju ukupne ekonomske situacije u zemlji nije bilo nekih većih promena u stavovima ispitanika tokom prethodnih godina: 41% smatra da se opšta ekonomska klima u zemlji popravila tokom prethodnih 12 meseci, 46% misli da je ekonomska situacija nepromenjena, a samo 13% napominje da se opšta ekonomska situacija u Srbiji pogoršala.

Nastavak rezultata ankete možete da preuzmete u nižem odeoku "Dokumenta za preuzimanje " na srpksom i na nemačkom jeziku.

Poslednji put osveženo:
21.02.2020

Dokumenta za preuzimanje na temu

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA