Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Maksimalna efikasnost u hidroenergiji

Voith Hidro će sveobuhvatno modernizovati elektro-mehaničku opremu hidroelektrane Zvornik na reci Drini u Srbiji. Firma obnavlja četiri generatora, četiri Kaplan turbine, kao i sisteme upravljanja i prateća električno-mehanička postrojenja.

Voith postavlja standarde na tržištima energetike, nafte i gasa, papirne industrije, sirovina, transportne i automobilske industrije. Voith je osnovan 1867 i danas zapošljava više od 43.000 radnika, ostvaruje promet od 5,7 milijardi evra i ima filijale u preko 50 zemalja.

Hidroenergija je najveći, najstariji i pri tom najpouzdaniji oblik proizvodnje obnovljive energije. Ona širom sveta ostvaruje neizostavan doprinos stabilnom snabdevanju električnom energijom i time privrednom i društvenom razvoju. Pored toga, hidroenergija značajno doprinosi proizvodnji električne energije koja ne utiče na klimatske promene.

Oko 30% proizvedene energije u Srbiji potiče iz hidroenergije. I pored toga postoji veliki potencijal u zemlji za veće korišćenje hidroenergije: Prema časopisu „The International Journal on Hydropower & Dams“ postoji potencijal za izgradnju daljih hidroelektrana koje zajedno mogu godišnje da proizvedu 15.000 gigavat časova. U svakom slučaju zahvaljujući sveobuhvatnoj rehabilitaciji, hidroelektrana Zvornik će biti dovedena do najnovijih tehničkih standarda.

Modernizacija koju će Voith izvršiti u hidroelektrani Zvornik doprineće ne samo produženju radnih časova, povećanju učinka i efikasnosti, već će rezultirati dugoročnim smanjenjem troškova održavanja za korisnika.

Voith dakle doprinosi efikasnom i održivom korišćenju hidropotencijala u Srbiji.
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA