Srpski/Crnogorski
Inhalt

COVID-19: Restrikcije u austriji

ADVANTAGE AUSTRIA i u ovim izazovnim vremenima ostaje uz Vas, jer su pouzdani partneri pri spoljnotrgovinskom poslovanju jednako bitni kao kvalitetni proizvodi.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Drugi talas pandemije COVID-19 je i Austriju snažno zapljusnuo , ioako je ova zemlja krizu u proleće mnogo bolje iznela od drugih ekonomija. Vlada Austrije je, ipak, za sada do 6. decembra, ponovo uvela restrikcije.

Cilj je da se s jedne strane rastereti zdravstveni sistem, a s druge strane zaštiti stanovništvo, ali je, svejedno, privreda pretrpela  jak udarac. Otuda je Austrijancima upućen apel da poštuju zaštitne mere protiv korone, kako bi se posledice u što manjoj meri odrazile na preduzeća. Kako bi se privredna šteta ublažila, Vlada je odobrila određene pakete podrške.

U okrivu restrikcija uvedne su celodnevna i stroga pravila kretanja. Institucije za rekreaciju, gastronomija kao i kulturne ustanove su zatvorene, a hoteli smeju da primaju samo poslovne putnike. Takođe je zabranjeno priređivanje bilo kakvih manifestacija. Pristup trgovinama i uslužnim ustanovama radi nabavke robe ili korišćenja usluga  sa bliskim telesnim kontaktom je zabranjen. Data je preporuka da profesionalne delatnosti treba primarno svesti na rad od kuću.

S druge strane, dozvoljene su sve ostale usluge kao i dostava robe. Proizvodna preduzeća, kritične infrastrukture, odnosno ona predueća koja obezbeđuju osnovno snabdevanje i za vreme krize nastavljaju sa radom, kako bi održala lance isporuke, proizvodnju, a time i čitavu zemlju. 

Sve su ovo odlučujuće mere, kao bi se zdravstvene posledice virusa Covid-19 što pre savladale i kako bi se čim pre omogućio preporod austrijske privrede posle prevazilaženja pandemije.

Uverite se sami u privredno, socialno i zdravstveno stanje u Austriji kao i u otpornost njenih preduzeća na krizu. Bliže informacije o razvoju i mogućnostima saradnje možete da dobijete od lokalne kancelarije ADVANTAGE AUSTRIA u Beogradu.