Srpski/Crnogorski
Inhalt

“100 Startups Made in Austria” – Knjiga puna priča o uspehu

Ova publikacija izlaže priče o uspehu austrijske startap scene. Izbor prezentovanih preduzeća vršen je na osnovu glasanja.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Austrijska startap scena je u usponu, a Beč se razvija u evropski start-up-hub. To piše TechCrunch, jedno od merodavnijih međunarodnih teh-medija. Prema navodima Austrian Start-up monitora 2019, ova scena nije samo dostigla stopu rasta od 40% , već i 90% prometa ostvaruje u inostranstvu. 

U ovom štampanom izdanju međunarodnom tržištu predstavljaju se 100 izabranih stratapova, pružajući uvid u pronalazački duh, talente i atraktivnost startap scene Austrije.

Na preko 240 strana svako preduzeće izlaže svoju priču o uspehu, otkriva detalje o osnivanju i strategiji razvoja i obrazlaže svoje investicije, finansiranja, pouke iz grešaka i odgovore na Covid19-pandemiju.

U knjizi sadržani startapovi deluju na polju 10 privrednih grana: od konzumne robe preko veštačke inteligencije, robotike i interneta stvari do tehnologija za zdravstvo, finansije i obrazovanje kao i mobilnosti i enegije.

Knjiga je, između ostalog, nastala uz podršku Saveznog ministarstva za digitalizaciju i privredu Austrije kao i Privredne komore Austrije.

Može se poručiti preko  prodavnice izdavačke kuće  Home Town Media.