Srpski/Crnogorski
Inhalt

Pametne fabrike i postrojenja iz Austrije hvaljene su širom sveta

Austrijski graditelji postrojenja i stručnjaci za automatizaciju snabdevaju svetsko tržište inovativnim i specijalnim rešenjima vrhunskog kvaliteta


© Gong Hangxu Getty Images
© Gong Hangxu Getty Images
listen

Međunarodni klijenti cene vrhunsku stručnost austrijskih gratitelja postrojenja, a nije ni čudo, s obzirom na to da dobijaju prvoklasne usluge: počev od projektovanja preko inžinjerskih usluga i izgradnje, sve do isporuke postrojenja po sistemu „ključ u ruke“

Austrijska preduzeća iz oblasti izgradnje postrojenja/pametne fabrike širom sveta pružaju podršku svojim klijentima. Blizina klijentima je velika prednost pri izvozu posebno stručnih postrojenja i usluga.

Stručno obučeni saradnici, intenzivno istraživanje i razvoj, visok stepen kompetentnosti pri digitalizaciji obimnih proizvodnih tokova kao i posebna stručnost na polju industrije 4.0 ključna su za uspeh austrijskih preduzeća.

Graditelji postrojenja iz Austrije odlikuju se izvanrednim znanjem, a ne modernizuju samo važnije industrijske sektore kao što je automobilska, tekstilna, prehrambena industrija ili vazduhoplovstvo, već podstiču modernizaciju i u oblastima kao što su metalska industrija, proizvodnja sintetičkih materijala, rudarstvo ili kada su u pitanju kotlovi, motori, turbine ili postrojenja za ventilaciju i grejanje.

I u oblasti pametnih fabrika zatiče se širok dijapazon delatnosti i seže od 3D šampe preko elektronike do bezbednosnih pitanja. I austrijska preduzeća za savetovanje i elektroniku bave se temama kao što su automatizacija i industrija 4.0 i ubrajaju se među najbolje.

Austrija, međutim, nije samo domovina međunarodnih tehnoloških koncerna, već može da se pohvali i mnoštvom startapova i skrivenim šampionima, koji igraju u prvoj ligi.

Mašinska i metalska industrija sa 136.000 zaposlenih i vrednošću proizvodnje od približno 40 milijardi evra najvažniji je poslodavac Austrije, a ističe se udelom u izvozu od 81%.

Bliže informacije o vodećim preduzećima i podsticajima za saradnju mogu da se nađu u novoj publikaciji  FRESH VIEW on Smart Factory, NO 170 (PDF, 16.9MB)