Srpski/Crnogorski
Inhalt

Priznanje za izvoz 2022: Najveći izvoznici Austrije u svetlosti javnosti

ADVANTAGE AUSTRIA odlikovalo je austrijska preduzeća koja su svojim aktivnostima na međunarodnom tržištu doprinela prosperitetu i blagostanju i obezbedila radna mesta.

© Frank Helmrich Photographie
© Frank Helmrich Photographie
listen

U okrivu manifestacije „ExportersNite“ 27.juna 2022. godine uručene su nagrade „Austrijsko priznanje za izvoz 2022“. Svake godine se na ovom glamuroznom večernjem događaju naveći izvoznici Austrije stavljaju u središte pažnje javnosti. Ovim odlikovanjem se odaje priznanje austrijskim preduzećima koja su se istakla natprosečnim aktivnostima i uspesima na međunarodnom tržištu. 

Vrednuju se izvozna dostignuća prethodnih godina, i to iz pet kategorija.Ko je uspeo da zauzme čvrstu poziciju na svetskom tržištu, razvije efikasnu mrežu u inostranstvu ili važi za preteču na polju izvoza, imao je dobre izglede da mu pripadne nagrada "Global Player Award".

Priznanje "Expat Award" dodeljuje se ličnostima koja su zaslužna za pospešivanje spoljne trgovine Austrije, dok se odlikovanje „Global EcoVision Award“ uručuje austrijskim preduzećima koja su svojim inovativnim tehnologijama, proizvodima i uslugama doprinela održivoj zaštiti okoline i klime.

Dobitnici priznanja "Najveći izvoznik Austrije 2022" su:

Proizvodnja i zanatstvo
Zlato: IONICON Analytik Gesellschaft m.b.H.
Srebro:  RINGANA GmbH
Bronza: CREE GmbH 

 

Trgovina
Zlato:  APV-Technische Produkte GmbH
Srebro: BRICKCOMPLETE GmbH
Bronza:  BR Commerce GmbH

 

Industrija
Zlato:  Mondi Frantschach GmbH
Srebro:  Salvagnini Maschinenbau GmbH
Bronza:  Sprecher Automation GmbH

 

Informacija i savetovanje
Zlato: PJ Monitoring GmbH
Srebro:  IR-WORLD.com Finanzkommunikation GmbH
Bronza:   Ocean Maps GmbH

 

Transport i saobraćaj
Zlato:  ACS Logistics GmbH & Co KG
Srebro:  Trawöger Transport GmbH
Bronza:  GlobeAir AG

 

Priznanje Global Player Award 2022. uručeno je vodećem austrijskom preduzeću na polju zdravstva: VAMED. VAMED raspolaže širom sveta sa preko 24.000 saradnika, a dostiglo je godišnji promet od 2,3 milijarde evra, od čega dve trećine potiču iz izvoza. Preko 1.000 realizovanih zdravstvenih projekata u 98 zemalja i usluge za preko 800 zdravstvenih ustanova sa ukupno 227.000 bolničkih kreveta čine preduzeće VAMED vodećim preduzećem na svetskom tržištu na polju zdravstvenih usluga. 

Nagradom Expat Award odaje se ove godine priznanje gospođi Suzani Čang-Pongrac (Susanne Zhang-Pongratz), generalnoj direktorki preduzeća Getzner Materials Co.Ltd. U okviru ove pozicije ona je od 2017. godine zadužena za operativno poslovanje i strategiju ovog preduzeća u Kini i Honkongu. Getzner je vodeći stručnjak za izolociju od vibracija kao i zaštitu od potresa za primenu na poljima kao što su železnica, građevinarstvo ili industrija. Kina je sa svojim ogromnim gradovima i gustom mrežom brzih pruga posebno zanimljivo tržište za ovo prvoklasno preduzeće iz Austrije.

Odlikovanje Global EcoVision Award 2022 otišlo je u ruke preduzeća Global Hydro Energy. Ovo preduzeće je sa izvoznim udelom od preko 90% globalno gledano prvi sagovornik kada se radi o tehnologijama za male hidroelektrane. Ovi Austrijanci stručnjacisu za turbine tipa Kaplan, Pelton kao i Francis sa kapacitetom od 100kW do 30MW, a nude i rešenja po principu “ključ u ruke”.  Rešenja kao što su HEROS, što je potpuno automatizovano upravljanje turbinama i elektranom ili smarT, što je PLUG-IN instant elektrana, čine preduzeće Global Hydro Energy vodećim igračem na međunarodnom tržištu.