Srpski/Crnogorski
Inhalt

Austrija – privlačna ciljna zemlja

Standard Content Module
Austrija je važan privredni centar u srcu Evrope i privlačna ciljna zemlja za preduzeća i stručnjake iz celog sveta.
listen

Ne samo među zemljama Evropske unije nego i na svetskom nivou, Austrija se ubraja među najbogatije i najrazvijenije nacionalne ekonomije. Više od 300 internacionalnih preduzeća koristi Austriju kao sedište za svoju glavnu filijalu ili za svoju proizvodnju u Evropi.

Sa ekonomskim blagostanjem, dobro razvijenim zdravstvenim sistemom, internacionalno priznatim obrazovnim sistemom, stabilnošću i sigurnošću Austrija svojim stanovnicima nudi posebno visok životni standard. Prema indeksu Mercer-Quality of Life-Index glavni grad Beč je više puta proglašen gradom sa najboljim kvalitetom života u svetu.

Zah valjujući svom geografskog položaja osim stabilnog ekonomskog okruženja Austrija nudi i odlične uslove života kao što su prijatna blaga klima i raznovrsna ponuda aktivnosti za slobodno vreme. Nezavisno o toga da li Vas interesuju umetnost i kultura, sport ili kulinarski doživljaji, u Austriji će svako da pronađe ono što ga interesuje.

Kao moderna industrijska zemlja, Austrija se odlikuje dinamičnom i veoma diferenciranom spoljašnjom trgovinom. Austrijska preduzeća umrežena su po celom svetu, a njihovi proizvodi i usluge postižu svetski uspeh.

Osim toga, ova zemlja nudi i vrhunske preduslove za inovacije: prvorazredne usluge istraživanja i razvoja jačaju konkurentnost austrijske ekonomije u okviru nacionalne i internacionalne konkurencije.

Austrija ne nudi samo izvanredan kvalitet života, već i brojne zanimljive mogućnosti zapošljavanja za međunarodne talente.

Jaka izvozna delatnost, mnogobrojna međunarodna poduzeća odnosno međunarodne organizacije, preko 400 preduzeća koja prednjače na globalnom tržištu kao i inovativni istraživački sektor privlačne su perspektive u profesionalnom smislu.

Saznajte više šta Austrija sve nudi i koje mogućnosti doseljenja postoje:

Promo-film: Život i rad u Austriji
video abspielen