Srpski/Crnogorski
Inhalt

Tranzit

Standard Content Module
Tranzitna trgovina u okviru globalizacije sve više dobija na obimu na svetskim tržištima, a jednako i na značaju. Ovde ćete pronaći informacije o kompetentnosti austrijskih spoljnih trgovaca. 
listen

Austrijska trgovinska preduzeća usled svog iskustva od više decenija raspolažu ogromnim znanjem i umećem na međunarodnom tržištu. Otuda itekako mogu biti od pomoći kada se radi o izvozno-uvoznim poslovima. Tranzitna trgovina tj. povezivanje dva tržišta pomoću austrijskog preduzeća postoji sve značajniji.

Austrijske trgovinske firme posebno ističe detaljno poznavanje srednje- i istočnoevropskog tržiđta.Naravno da su ta spoljnotrgovinska preduzeća zastupljena na svim svetskim tržištima. Visok stepen fleksibilnosti i odgovarajuće znanje i umeće, da robu prebace na bilo koje mesto na svetu, austrijse spoljnotrgovinske firme čini pouzdanim i omiljenim partnerom.

Pogotovo kad je u pitanju spoljna trgovina Austrije može da se govori o pravom uspehu. 2006. godine je Austrije probila granicu od 100 milijardi Evra, i to i u izvozu i uvozu. Svako treće radno mesto je posredno ili neposredno povezano sa spoljnom trgovinom. Savezni gremij za spoljnu trgovinu procenio je udeo spoljnotrgovinskih preduzeća u ukupnom uvozu na 30%. Udeo trgovinskih preduzeća u izvozi takođe iznosi 30%. I sledećih godina Savezni gremij očekuje porast, a tome će opet dobrim delo doprineti tranzitna trgovina.

Prema proceni Saveznog gremija za spoljnu trgovinu visina dobitaka iz tranzitne trgovine u Austriji dostiže visinu od oko 3 milijarde Evra. Znanje austrijskih trgovinskih preduzeća značajan je faktor za uspeh u izvozu Austrije.

Kada krenete novim, a možda i teškim puten, najbolje je koračati rame uz rame sa iskusnim partnerom. Pri obrađivanju novih izvoznih tržišta često je ortakluk i saradnja sa austrijskim spoljno-trgovinskim preduzećam najracionalnija alternativa pored samostalnog nastupanja na tuđe tržište.

Saradnja sa austrijskim partnerom pruža brojne prednosti:
 • Smanjenje rizika prilikom osvajanja novih tržišta i obradi tržišta
 • Povoljno korišćenje dugogodišnjeg znanja i umeća u trgovinskim poslovima
 • Smanjenje daljine i razlike u vremenu u odnosu na nova tržišta
 • Znanje i primena finansijskih strategija i logistike
Pronađite svog "European Expert in Trade" pod sledećim linkom www.foreign-trade.at.

Naći ćete informacije kao što su:
 • Partnera za efikasne izvozne-uvozne poslove
 • ekskluzivni adresar evropskih stručnjaka za trgovinu / European Experts in Trade
 • pretraživač za poslovnim partnerima
 • pretraživač proizvoda
 • pretraživač prema državama
 • optimalan način, da svoje proizvode prodate unutar EZ, u srednoj i istočnoj Evropi, Aziji, Australiji ili preko okeana ili način da sa pouzdanim partnerom uvezete robu po najpovoljnijoj ceni
 • kao i iscrpne informacije vezane za spoljnu trgovinu

Bundesgremium des AußenhandelsWiedner Hauptstraße 63
1045 Wien
Österreich

+43 5 90 900 3561
+43 5 90 900 292
foreign-trade@wko.at
http://www.foreign-trade.at

listen
listen

Autor: Dr. Manfred Kandelhart
Izvor: Bundesgremium des Außenhandels