Srpski/Crnogorski
Inhalt

„Born Global Champions“: Austrija odala počast svojim šampionima

Odlikovanje je primilo 27 mladih preduzeća iz Austrije, koja su odmah posle osnivanja preduzeća krenula putem internacionalizacije.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Spoljnotrgovinska organizacija Privredne komore Austrije - ADVANTAGE AUSTRIA odlikovala je 2021. godine u okviru manifestacije na temu  inovacija ukupno 27 mladih preduzeća iz Austrije nagradom "Born Global Champions".

Nagrade su uručene mladim preduzećima ( osnovana 2015. i posle toga) koja su od samog početka krenula aktivno na svetska tržišta, nudeći inovativne proizvode i usluge i koja su se istakla brzim globalnim razvojem.

Nagrađena preduzeća se odlikuju smelošću, razmišljaju u velikim razmerama i pojmuju svet svojim tržištem, te upravo na taj način postižu veliki uspeh. Ovim se implicira spremnost na dodatne rizike radi postizanja  bržeg rasta, kao i na ulaganje potrebnih resursa i primena rukovodilačkih sposobnosti, kako bi se što brže prilagodili dotičnom tržištu.

Sva nagrađena preduzeća, međutim, krasi nešto zajedničko: Menjaju pravila igre na svojim poljima delatnosti, a svojim istaknutim inovacionim dostignućima predvode na tržištu, istovremeno privlačeći pažnju međunarodne zajednice na Austriju kao idealno mesto za poslovanje. 

Bliže informacije o ovogodišnjem priznanju „Born Global Champions“ pruža vanredna edicija publikacije  FRESH VIEW na engleskom jeziku:

FRESH VIEW Special edition: Austria’s Born Global Champions VII (PDF, 2.7MB)