Srpski/Crnogorski
Inhalt

Pregled

Standard Content Module
Da je turizam jaka strana Austrije može se izraziti jednim brojem: gotovo 40 miliona gostiju poseti zemlju svake godine. Bilo da se radi o opuštenom letnjem odmoru, zimskim sportovima sa karakterom manifestacije ili učešću na velikom kongresu: Austrijski turizam za međunarodne putnike uvek ima pravu ponudu .
listen

Austrija kao odredište ima mnogo kvaliteta za posetioce . Izvrsna bezbednosna situacija, čista okolina i široka  kulturna ponuda privlače ljude iz celog sveta. Visok kvalitet života zahvaljujući dobroj infrastrukturi i opšte poznata ležernost elementi su koji zemlju čine interesantnom i stranim posetiocima.

Na području receptivnog turizma putnici imaju na raspolaganju veliki izbor ponuda za razne aktivnosti i opuštanje. Leti se kao  destinacije nude planine i gradovi, a zimi su primamljivi zimski sportovi.

U oblasti programa MICE (sastanci, inicijative, kongresi, događanja), austrijska preduzeća iz ovog sektora prave su adrese za kontakt kada se radi o velikim manifestacijama kao što su kongresi, savetovanja i manifestacije kompanija. Ponuđači su spremni da savladaju logistički izazov i oko organizacije manifestacije sa čak 3.000 učesnika.

I posebnosti kao što su zdravstveni i tematski turizam, na primer, putovanja s težištem na arhitekturi, vinu i umetnosti,spadaju u ponude ovog sektora.

Austrijski specijaliteti

Austrija ima najbolje skijaše na svetu, jer su austrijske planine i skijaški liftovi prava svetska klasa. Gosti iz mnogih delova sveta koji su oduševljeni snegom i zimskim sportovima već dugo imaju koristi od toga, jer je Austrija pionir na području zimskog turizma. Klasični skijaški sport danas se proširuje dodatnim ponudama,kao što su zabavni parkovi za skijanje na dasci, SPA programi nakon skijanja i sistemi povezivanja više regija i skijaških centara

Kulturna ponuda austrijskih gradova je velika. U Austriji se posebno neguje klasična muzika. Tako, na primer, Beč, grad sa samo 1,8 miliona stanovnika, uspe godišnje da privuče  100.000 posetilaca na letnje večernje koncerte klasične muzike. Dalji trendovi u turizmu u Austriji su vožnje rečnim brodom i vinski turizam.

Sektor je jako zavisan od spoljašnjih činilaca, kao što su oscilacije kursa ili politička kretanja. Multikulturalna mešavina ponuda to izjednačava, a individualna stručnost austrijskih turističkih poslenika je ogromna. Oni izrađuju ponude tačno u skladu s potrebama posetilaca iz različitih kulturnih krugova.

Zaposleni u turizmu

Turističko osoblje je izvanredno dobro školovano i zaista zna da prenese „osećaj Austrije“, što gosti cene. Turistički poslenici uživaju veliki ugled i u inostrantvu. Njihovo se obrazovanje odvija na svim nivoima:

  • praksa
  • strukovne više škole
  • univerzitet primenjenih nauka
  • univerzitetski modul
  • Turističke škole Salcburga (Tourismusschulen Salzburg)

Održivost

Jedan od najvažnijih razloga za putnike da odaberu Austriju kao destinaciju je nedirnuta priroda. Stoga je turističkim preduzećima vrlo važno da propagiraju i realizuju održivo delovanje. Tako su, na primer, izbegavanje otpada i razdvajanje otpada ili koncepti uštede energije u gastronomiji i hotelijerstvu važni aspekti za komercijalizaciju turističkih ponuda

Uspešni zajedn

Situacija u pogledu konkurencije u turizmu dovodi do toga da je kvalitet ponuda vrlo visok. Mnoge institucije i preduzeća rade zajedno za dobrobit gostiju. Od opština koje brinu o infrastrukturi, preko regija koje svoju komercijalizaciju povezuju, pa sve do gastronomije i organizatora manifestacija; svi oni rade zajedno za međunarodne posetioce.

listen