Srpski/Crnogorski
Inhalt

Pregled

Standard Content Module
Austrijske kompanije iz oblasti izgradnje postrojenja/Smart Factory su visoko specijalizovane: prema željama svojih kupaca. Naše kompanije su takođe među vodećima u oblasti digitalizacije proizvodnje i modernizuju važne industrijske sektore kao što su prehrambena, tekstilna, automobilska ili vazduhoplovna industrija. Austrijske kompanije su ponosne što konstruktivno i trajno sarađuju sa svojim kupcima širom sveta. Na primer, pri isporuci skoro 15.000 žičara širom sveta ili instalaciji najbrže proizvodne linije na svetu za osovinske menjače.
listen

Blizina u odnosu na kupce u svim delovima sveta je veliki plus za austrijske kompanije, koje izvozom postrojenja baziranih na znanju mogu graditi snažne i trajne poslovne odnose. A postoje još dve tajne uspeha austrijskih kompanija iz oblasti izgradnje postrojenja: odlično obrazovanje zaposlenih i specijalno znanje vezano za  rešenja iz domena Industrija 4.0.

Raznovrsna ponuda proizvoda i usluga

Međunarodni klijenti austrijskih proizvođača postrojenja dobijaju prvoklasne usluge, od projektovanja, inženjeringa i izgradnje pa sve do isporuke gotovih postrojenja po načelu „ključ u ruke“.

Zahvaljujući stručnosti i iskustvu, izgradnja postrojenja ubrzava modernizaciju drugih područja, na primer, metalne industrije, industrije plastike i rudarstva. Austrijski proizvođači kotlova za grejanje, motora sa unutrašnjim sagorevanjem i gasnih turbina ili austrijski proizvođači postrojenja za grejanje i ventilaciju isporučuju sve komponente koje su potrebne za rad postrojenja. Austrijska preduzeća za konsalting i elektroniku takođe se uspešno bave automatizacijom i razvojem industrijskih rešenja 4.0.

Austrijska ekspertiza za kupce u celom svetu

Austrijski proizvođači postrojenja ispoljavaju veliku strast za svoje proizvode. Preduzeća su radi visokog kvaliteta spremna da ulažu u budućnost, naime, u istraživanje i razvoj, kao i u nove generacije radnika. Austrija nije samo domovina međunarodnih tehnoloških koncerna koji zapošljavaju hiljade radnika i globalno spadaju u vodeće dobavljače postrojenja, opreme i usluga. Ovaj sektor može se pohvaliti i lokalnim razvojnim kompanijama i mnogobrojnim skrivenim šampionima koji u svojim područjima spadaju u sam svetski vrh.

Industrija 4.0

Austrijske kompanije su u digitalizaciji proizvodnje u samom vrhu. Industrijska rešenja 4.0 tražena su u celom svetu i modernizuju važne industrijske sektore kao što su automobilska, hemijska ili farmaceutska industrija.

Za finskog tržišnog lidera na području izolacionog stakla jedno austrijsko preduzeće isporučuje linije za rezanje stakla i za izolaciono staklo, visoko automatizovanu tehnologiju, uključujući obradu i logistiku koja obnavlja celokupni proizvodni proces.

Austrijska preduzeća isporučuju energetski efikasna i ekološki prihvatljiva postrojenja za poboljšanje produktivnosti i kvaliteta proizvoda. Pri tom se koriste inteligentni procesi proizvodnje i inovativna automatizovana rešenja.

Tehničarke i tehničari

Međunarodni klijenti austrijskih preduzeća mogu se osloniti na odlično tehničko obrazovanje radnika, kao što su, recimo, apsolventi austrijskih visokih obrazovnih institucija  ( Tehnički univerzitet u Beču, Tehnički univerzitet u Gracu), koji na mnogim poljima sarađuju s proizvođačima. Skoro polovina svih mladih u Austriji obrazuje se u sklopu „dualnog sistema“ obrazovanja. Osim toga,  tehničke škole (Höhere Technische Lehranstalten (HTLs)) su „tehnička kičma“ Austrije.

Osim tehničkih univerziteta koji ostvaruju vrhunske rezultate, postoji više od 50 vanuniverzitetskih istraživačkih institucija i/ili instituta koji su saradnici-partneri preduzeća. Na primer:

listen