Srpski/Crnogorski
Inhalt

Vesti

our news

COVID19 - Ulazak u Austriju

18.05.2021 stupila je  na snagu Izmena COVID-uredbe o putovanjima za Austriju. Uslovi su pooštreni u smislu da je  ulazak za zemlje kao što je Srbija dozvoljen samo ako se dokaže da imate vizu za Austriju ili  se putuje zbog poslovnih razloga, medicinskog tretmana, školovanja, ročišta na sudu itd. Turistički ulazak nije dozvoljen. 

FRANCHISEEXPO 21: 04. do 06.11 2021, uživo u Frankfurtu i digitalno

Austrijski i nemački sajam franšize  se ujedinjuju 2021. u najveći sajam franšize na nemačkom govornom području.

Uslovi za ulazak u Srbiju - Einreise nach Serbien

Građani Srbije kao i stranci sa boravkom u Srbiji  u načelu ulaze u Srbiju bez bilo kakvog testa, ali su u obavezi da u Srbiji ostanu 10 dana u karantinu. Imaju pravo da se oslobode izolacije u bilo koje doba time što urade PCR-test.Strani građani bez boravišne dozvole mogu da pređu državnu granicu, ukoliko prikažu PCR-test ne stariji od 48 sata od dana izdavanja. Izuzetke za oba slučaja možete da pronađete u niže navedenom tekstu.

Održan digitalni forum o poljoprivredi

 18.5.2021. u organizaciji Kancelarije atašea za poljoprivredu i austrijskog klaster Austrian Agricultural Cluster (AAC) , a uz podršku austrijskog osiguranja GRAWE, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi (IPN) i  trgovinske savetnice Ambasade Austrije održana je inovativna konferencija „ Uspešna životinjska proizvodnja“ .

"MarkEtplACE Austria" hrane i pića: 6. oktobar 2021. u Beču, Austrija - uživo

Austrijski sektor prehrambene robe i pića predstavlja se ponovo međunarodnoj publici. Održava se dan u znaku austrijske prehrambene industrije.

Applied Artificial Intelligence Conference: 25. do 28. maja 2021, Digitalna B2B-konferencija - Let's make AI work for your business!

Pod ovim geslom konferencija AAIC 2021 želi da informiše o realnoj primeni veštačke inteligencija u preduzećima, uz mogućnost za umrežavanje sa internacionalnim učesnicima.

Izvoz voća, povrća i druge hrane iz srbije za dve godine porastao 50 % 

Srpska poljoprivreda je prošle godine zabeležila rekordan rast izvoza, a iz PKS kažu da je dominantna malina, potom borovnica, a jagoda ima veliki potencijal. Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara i kupinara kaže da je Srbija trenutno prva u svetu po kvalitetu maline.

ADVANTAGE AUSTRIA kao partner na ViennaUP'21 digital: 27. aprila do 12. Maja 2021 - digitalno

Vienna UP'21 digital je vodeći festival za startapove, skejlapove, preduzeća i investitore iz čitavog sveta. Učesnike očekuje bogat program.

Kongres žena preduzetnica 24.april 2021

22. aprila 2021.održava se kongres žena preduzetnica  prvi put DIGITALNO, a pod radnim naslovom:“Moć promene“. 

18.03.2021. odžan webinar o energetskoj efikasnosti u Srbiji

U organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA i Agencije za razvoj Zlatibor održan je webinar o energetskoj efikasnosti u Srbiji.