Srpski/Crnogorski
Inhalt

Pregled

Standard Content Module
Budućnost pripada gradu i iznad svega Beču: Deseti put zaredom, austrijska prestonica je od strane konsultantske agencije Mercer proglašena za najbolji grad za život na svetu. Doseljenici iz drugih zemalja takođe cene Beč. Dunavska metropola postigla je maksimalan rezultat u oblastima kvaliteta vode, zdravstvene zaštite, kanalizacije, javnog prevoza i škola. Stoga je razumljivo da su austrijske, a posebno bečke nekretnine, traženi investicioni objekti.
listen

Nekretnine su trenutno jedina mogućnost održivog ulaganja kapitala na način da isti donosi dobit. Restrukturiranja u svetskoj privredi i očekivani rast stanovništva u zemljama u usponu i zemljama u razvoju povećavaju potrebu za atraktivnim nekretninama. Želja za individualnošću raste u celom svetu, granice između stanovanja i rada sve se više brišu, a urbana područja rastu. Pružaoci usluga u sektoru nekretnina reaguju na ova kretanja fleksibilnim ponudama i inovativnim metodama upravljanja.

Austrijska tradicionalna preduzeća poznaju tržište u zemlji, međutim savetnici i posrednici za nekretnine u Austriji deluju i prekogranično, što počiva na dobrim i ranim kontaktima i mrežama sa susednim istočnim zemljama. I odeljenja za nekretnine austrijskih banaka poseduju veliko znanje o tržištu Srednje i Istočne Evrope (CEE) i imaju dugogodišnje kontakte. 

Austrijski stručnjaci u sektoru nekretnina i upravljanja nekretninama pružaju usluge za sve vrste objekata, od razvoja projekta, održavanja i popravki do klasičnog upravljanja nekretninama, analize portfelja i pružanja savetodavnih usluga za investicijske objekte.

Investicijski objekti

Niske kamate dovode do toga da nekretnine dobijaju na atraktivnosti kao oblik ulaganja. Između 2010. i 2015. godine cene stanova su u proseku porasle za više od 20%. Osim glavnog grada Beča, trenutno su sve više u fokusu ulagača glavni gradovi pokrajina Salcburg, Grac i Linc.

Traže se pre svega privatne stambene zgrade u kojima se iznajmljuju stanovi i stanovi u vlasništvu. One omogućavaju povećanje vrednosti i tekuće prihode od iznajmljivanja. Austrijski stručnjaci na području nekretnina pružaju podršku svojim kupcima u donošenju ispravne odluke u pogledu lokacije, infrastrukture i veličine stana. 

Pružaoci kompletnih usluga na području nekretnina preuzimaju procenu nekretnine, analizu portfelja i savetodavne usluge za investicijske objekte, razvoj projekta, prožete analize  (due diligence), upravljanje portfeljem i finansiranje i controlling nekretnina.

Održivost

Značaj održivosti i ekologije u arhitekturi, poslovanju nekretninama, gradnji kuća i urbanoj izgradnji biće sve veći i veći. Štedljivo korišćenje građevinskog zemljišta, primena zdravih i prirodnih materijala, kao i ekološko dobijanje energije igraju sve veću ulogu i prilikom odabira stanova.

Austrijski stručnjaci za nekretnine poznaju trendove i inovativna rešenja. Bilo da se radi o energetskoj nezavisnosti i energetskoj efikasnosti u izgradnji i upravljanju zgradama, gradnji i stanovanju u drvu ili povećanju delotvornosti digitalizacijom u gradnji i upravljanju zgradama (BIM), preduzeća u ovom sektoru imaju sigurnu budućnost.

listen

Osveženo: : 31.05.2022