Srpski/Crnogorski
Inhalt

Austrijski svetski samit 2022: Konferencija i B2B-Platforma, 14. juni 2022, od 09.30, u Beču uživo i digitalno

Kao svake godine, publiku iz celog sveta na konferenciji očekuje zanimljiv program uz mogućnost umrežavanja. Sve u znaku projekata za održivu zaštitu klime.

© Schwarzenegger Climate Initiative
© Schwarzenegger Climate Initiative
listen

Pre 30 godina održan je "Globalni samit" u Rio de Žaneiru : 154 države su se tada složile oko zaključenja međunarodnog Sporazuma o zaštiti okoline, a radi sprečavanja "opasnog uplitanja čoveka u klimatski sistem". Time je postavljen kamen temeljac za modernu klimatsku diplomatiju.

Rast emisija ,međutim, i dalje napreduje i posledice u vidu promene klime i zagađenja vazduha  postaju sve kritičnije. 
U senci trenutno vladajuće krize i strahova,  Austrijski svetski samit 2022  ovogodišnjim geslom:  „Creating Hope - Inspiring Action” svesno šalje pozitivnu poruku o održivoj budućnosti.

Raspon tema seže počev od kriza i konflikata preko industrijskih transformacionih procesa i digitalnih rešenja do komunikacije i održivoj proizvodnji hrane. Uspešni održivi projekti jednako će biti predstavljeni koliko i inovativna tehnološka rešenja protiv zagađenja okoline.

Kao i svake godine, vodeće ličnosti iz oblasti politike, privrede, civilnog društva, startap scene, kao i  akteri iz regiona i gradova i eksperti razmeniće svoja iskustva i ideje. Cilj je da se na taj način održivi projekti za zaštitu klime brže pokrenu.

ADVANTAGE AUSTRIA tj. Spoljnotrgovinska organizacija Privredne komore Austrije je ponosni partner ove prestižne manifestacije. 

I ove godine pruža se mogućnost  digitalnog učešća:  Do 1200 lica moći će da prate uživo stream, a da paralelno četuju sa ostalim učesnicima ili da održe bilateralne pojedinačne ili grupne digitalne sastanke. 

Učešće je besplatno.

Radni jezik je engleski.

Prijava učešća moguća je do 14.06.2022