Srpski/Crnogorski
Inhalt

ISPITIVAČ ZA AKUMULATORE PREDUZEĆA AVILOO POVEĆAVA STEPEN ODRŽIVOSTI ELEKTRO - MOBILNOSTI

Austrijsko startap - preduzeće Aviloo razvilo je instrument za ispitivanje akumulatora za električna vozila. Analizom dijagnostičkih podataka postiže se produženje životnog ciklusa akumulatora.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Kod polovnih vozila se u načelu pređena kilometraža smatra najmerodavnijim podatkom o vozilu. Kod e-vozila još uvek nema dovoljno informacija o stanju vozila, već je mnogo važnije stanje akumulatora.

Pojedinačne defektne ćelije akumulatora ne smanjuju samo učinak akumulatora, a time i e-vozila, već imaju i negativan uticaj na životni vek i bezbednost.

AVILOO je razvio prvi nezavisni test za akumulatore polovnih e-vozila. Može da se koristi nezavisno od marke ili vrste vozila (od automobila do broda). Osim toga je primena vrlo jednostavna: Ispitivač se povezuje sa vozilom preko OBD-priključka. Po završetku ispitivanja izdaje se sertifikat koji odražava zdravstveno stanje akumulatora.
Ispitivanje i nadzor podataka o akumulatoru doprinosi produženju životnog veka akumulatora,Time se postiže održivost, što se takođe pozitivno odražava na karbonski otisak akumulatora, a time i čitavog e-vozila.


GreenTech Austria: AVILOO
video abspielen