српски
Inhalt

Medicinska tehnika iz Austrije se ističe u celom svetu

Od dijagnostičkih uređaja i stomatoloških instrumenata do izgradnje i upravljanja velikim bolnicama: Medicinska tehnika iz Austrije !

© ADVANTAGE AUSTRIA
listen
Medicinska tehnika i bionauke su među najvažnijim privrednim sektorima 21. veka. Demografski razvoj, napredak medicine i izazov da se stalno integrišu inovacije, jačaju  potražnju za novim rešenjima na polju zdravstva i medicinske tehnike. Digitalizacija, otuda, već nekoliko godina tu igra merodavnu ulogu.

Ko u ovom dinamičnom okruženju uspe da prilagodi svoju ponudu ili uslugu, taj će uspeti bilo gde. Zahvaljujući svojoj stručnosti, austrijski dobavljači su na međunarodnom tržištu među vodećim igračima. Tokom protekle decenije zemlja se razvila u središte industrije bionauke i postigla rast. Inovativna preduzeća zatiču ovde visok broj izvrsnih akademskih institucija i vodeća svetska preduzeća iz ove oblasti.
 
Promet svih 554 preduzeća iz ovog sektora iznosio je nedavno 8,44 milijarde evra. Industrija medicinske tehnike u Austriji pruža širok spektar. I multinacionalna preduzeća otvorila su ovde svoje glavno sedište poslovanja ili proizvodne pogone ne bi li iskoristila geografski položaj u srcu Evrope. Dodatni faktor uspeha je uska saradnja između proizvođača, dobavljača i pružalaca usluga. Od testova za merenje šećera u krvi do invalidskih kolica, preko CT skenera do špriceva – pa sve do pametne tehnologije: MedTech kompanije iz Austrije izgradile su odličnu reputaciju!

Austrija se ubraja u zemlje sa najvećim izdacima za zdravstvo u odnosu na BDP, a ima  jedan od najboljih zdravstenih sistema.Otuda nije čudo da se stalno povećava potražnja za zdravstvenim uslugama iz Austrije, bilo da se radi o operacijama, rehabilitaciji, preventivnoj medicini ili o velnesu.

Bliže informacije o vodećim poslovnim partnerima kao i informacije o potencijalnoj saradnji pronaći ćete u najnovijem izdanju publikacije FRESH VIEW.