Srpski/Crnogorski
Inhalt

Seminar o otvaranju preduzeća u Austriji  | 17.11.2021. u Beogradu

17. novembra 2021. održan je u Beogradu seminar o otvaranju preduzeća u Austriji. 
listen

17.11.2021. u IN hotelu Beogradu odražan je seminar o otvaranju preduzeća u Austirji.

Predstavnici austrijske privrede pratili su predavanja gđe Gerlinde Galajtner (Gahleitner ) , direktorke Austrijske agencije za razvoj ABA www.aba.at i  g. Dražena Šimićevića, predstavnika Privredne agencije Beča koja promoviše Beč kao poslovno sedište za strana preduzeća.

Poreski savetnik g. Kristijan Braunig (Christian Braunig) ispred Confida  omogućio je uvid u poreske aspekte proširenja privrednog poslovanja u Austriju.

U sekciji "Datoteke za preuzimanje" niže  možete da preuzmete pomenutu prezentaciju tj. sve tri u jednoj pdf-datoteci.
Brošure i vodiče o otvaranju preduzeća ili predstavništva kao i vodič na temu Porez u Austriji" dostavićemo Vam na upit.

Bavite se zanimljivim proizvodom koji ste do sada prodavali na evropskom tržištu putem distributera ? Da li ste zainteresovani da distribuciju uzmete direktno u svoje ruke i otvorite preduzeće u Austriji ? Kada je dovoljno da se samo registrujete u austrijskom poreskom sistemu ? 

Na listi organizacije Mercer koja istražuje kvalitet života u preko 200 gradova sveta, Beč je nekoliko puta zauzeo vodeće mesto. Glavni razlozi su odlična infrastruktura, ekonomska i politička stabilnost, dostupnost dobavljača, kao i niska stopa kriminala.

Visokokvalifikovani pojedinci, spretne zanatlije  i startapovi pronaći će niz pogodnosti zašto bi upravo Austrija trebalo da bude centar poslovne delatnosti, a i središte života.