Srpski/Crnogorski
Inhalt

Poseta austrijske delegacije iz vodoprivrede

01. i 02.06.2022 u Srbiji je boravila austrijska delegacija iz oblasti vodoprivrede, a radi sondiranja mogućnosti saradnje sa srpskim preduzećima
© ACBelgrad
© ACBelgrad
listen

Voda za piće ali i zbrinjavanje otpadnih voda jedan je od vodećih projekata u Srbiji. U okviru projekta „Čista Srbija“ planirana je izgradnja kanalizacione mreže, niz postrojenja za prešišćavanje vode itd. širom Srbije.

Kako bi se upoznala sa stanjem vodovodnje privrede uSrbiji ,  01. i 02.06. 2022. u Beogradu je boravila delegacija od 10 austrijskih preduzeća, čiji proizvodni portfelj obuhvata proizvode za vodoprivredu kao što su hemikalije za vodu za piće i za prečišćavanje otpadne vode, aktuatore, automatizaciju i softver za upravljanje vodovodnom i kanalizacionom mrežom, sistem za reciklažu kišnice, pa sve do betona i oplata za gradnju kružnih vodovodnih postojenja kao što su kolektori.

Ljubazni domaćini ispred  vodovodnih preduzeća JP Beogradski vodovod i kanalizacija kao i JP vodovod i kanalizaciju u Novom Sadu razmenili su sa gostima iz Austrije informacije o stanju i potrebama vodoprivrede u Srbiji i razmotrili mogućnosti saradnje.

Predstavnici austrijske delegacije su se tim povodom uverili u prvoklasni kvalitet fabrika vode u Beogradu i Novom Sadu i predstavili ukratko svoje proizvode.