Srpski/Crnogorski
Inhalt

usePAT: Detekcija mikroplastike u tečnosti pomoću ultrazvuka

Tehnologija ovog austrijskog preduzeća meri i kontroliše partikule u tečnosti primenom ultrazvučnih polja.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

U mnogim industrijama se radi sa tečnostima, da li zato što ih prozvode ili zato što su potrebne u proizvodnom procesu ili za čišćenje postrojenja ili drugo. Ispitivanja i merenja tečnosti igraju važnu ulogu u industriji.

usePAT  koristi ultrazvuk za analizu i merenje partikula u tečnosti.U te svrhe  ni urozkovanje nije potrebno, jer se merenje može vršiti tokom samog radnog procesa, a podaci su dostupni u realnom vremenu. Otuda primena ove tehnologije doprinosi smanjenju troškova i poboljšanju industrijskih procesa, a može se koristiti mnogostruku, naročito kada se radi o industriji 4.0.

Sprave preduzeća usePAT ne štede samo industrijska postrojenja, već se kroz njihovu primenu postiže i bolji kvalitet otpadnih i procesnih voda;  Mikroplastika u znatnoj meri narušava kvalitet vode, što se odražava štetno na zdravlje bilja, životinja i ljudi. Pomoću tehnologije preduzeća usePAT se jednostavno i brzo vrši detekcija, sakupljanje i analiza mikroplastike iz otpadnih voda, te na taj način daje svoj „zeleni“ doprinos.

 

Greentech Austria: usePAT
video abspielen