Srpski/Crnogorski
Inhalt

55 učesnika iz Srbije na Bečkom ViennaUp22

U saradnji sa sa organizacijom NALED i Privrednom komorom Srbije, Trgovinsko odeljenje Ambasade Austirje – ADVANTGE AUSTRIA organizovalo je posetu srpske delegacije startapova Bečkoj konferenciji ViennaUP 2022 od 29.05.-31.05.2022. u Beču.
listen

 

Učestvovalo je 20 startapova, dva preduzeća, četiri  startap inicijative i dva univerziteta, te je na konferencji bilo preko 50 učesnika iz Srbije. 

Za međunarodne startapove, manifestacija ViennaUP pružala je idealne mogućnosti za umrežavanje i razmenu u međunarodnoj zajednici. Globalni investitori, velike kompanije i tragači za talentima u usponu  takođe su se našli tamo. S obziorm na to da je održan ove godine i uživo i digitalno, ispostavilo se da je ViennaUP'22 do sada najveći digitalni startap događaj u centralnoj Evropi. Oko 100 onlajn događaja povezalo je 40 programskih partnera, što je Beč pretvorilo te nedelje u stecište evropske startap scene.
 
Tehnologije iz oblasti zdravstva i bionauke jednako su bile među temama  na ViennaUP'22, koliko i  socijalno preduzetništvo, pametni gradovi,  kreativne industrije, a takođe i čiste i finansijske tehnologije.

Bliže informacije se mogu pronaći na portalu ViennaUP22