bosanski/srpski
Inhalt

PRIZNAJE ZA IZVOZ 2020: NAJVEĆI IZVOZNICI AUSTRIJE U CENTRU PAŽNJE

ADVANTAGE AUSTRIA odlikovao je ona austrijska preduzeća koja su svojim aktivnostima na međunarodnom tržištu doprinela prosperitetu i blagostanju i obezbedila radna mesta.

© Nadine Studeny Photography
© Nadine Studeny Photography
listen

11. februara 2021. dodela priznanja "Najveći izvoznik Austrije 2020" održana je po prvi put digitalnim putem. Kao i svake godine, i ove su u središtu pažnje javnosti stajali naveći izvoznici Austrije. Ovim odlikovanjem se odaje  priznanje austrijskim preduzećima koja su se istakla natprosečnim aktivnostima i uspesima na međunarodnom tržištu. 

Samu dodelu počasti vršio je predsednik Privredne komore Austrije, g. Harald Marer (Mahrer), pred mnogobrojnom publikom, koja je - usled propisanih mera za suzbijanje kovid-pandemije - digitalno pratila ceremoniju.

Odlikovane izvozne aktivnosti poslednjih godina razvrstane su u šest kategorija.

Ko je uspeo da zauzme čvstu poziciju na svetskom tržištu, razvije efikasnu mrežu u inostranstvu ili ko važi za preteču na polju izvoza, imao je dobre izglede da dobije nagradu "Global Player Award".

Priznanje "Expat Award" dodeljuje se ličnostima koja su zaslužna za pospešivanje spoljne trgovine Austrije, dok se odlikovanje „Global EcoVision Award“ uručuje austrijskim preduzećima koja su svojim inovativnim tehnologijama, proizvodima i uslugama doprinela održivoj zaštiti okoline i klime.

DOBITNICI NAGRADE "NAJVEĆI IZVOZNIK AUSRIJE 2020" SU :

Proizvodnja i zanatstvo:

Zlato:            Next Generation Recyclingmaschinen GmbH

Srebro:          AOP Orphan Pharmaceuticals AG

Bronza:        Cubicure GmbH

 

Trgovina:

Zlato:            Lenus Pharma Ges.m.b.H.

Srebro:          DELTA BLOC International GmbH

Bronza:        Bagjump Action Sports GmbH

 

Industrija

Zlato:            AT & S Austria Technologie & Systemtechnik

Srebrp:         Senoplast Klepsch & Co. GmbH

Bronza:        ALPINE METAL TECH GmbH

 

Informacije i savetovanja

Zlato:           Ames - Aerospace and Mechanical Engineering Services GesmbH

Srebro:         own3d media GmbH

Bronza:       Medicus AI GmbH

 

Turizam i slobodno vreme 

Zlato:            Ars Electronica Linz GmbH & Co KG

Srebro:          Donauwalzer Hotelbetriebs- und Import-Export GmbH

Bronza:        Furtenbach Adventures GmbH

 

Transport i saobraćaj

Zlato:            Prangl Ges.m.b.H

Srebro:          Zdenko Dworak GesmbH

Bronza:        G. Englmayer, Zoll und Consulting GmbH - Zollakademie Austria

 

Priznanje Global Player Award  dodeljeno je austrijskoj kompaniji za proizvodnju vlakana  Lenzing AG.

Ova globano uspešna grupacija sa svojih 7.000 zaposlenih lica  i prometom od preko 2 milijarde evra bavi se ekološkom proizvodnjom specijalnih vlakana iz sirovine drveta. Ova visokokvalitetna vlakna osnovni su materijal za mnoštvo primena, a zatiče se u svim zemljama sveta gde je zastupljena tekstilna industrija. Ova kompanija raspolaže proizvodnim pogonima u Austriji, Češkoj, Velikoj Britaniji, Kini, Indoneziji i SAD. 

Nagrada Expat Award otišla je u ruke g. Jozefa Ulmera (Josef Ullmer), predsednika Izvršnog odbora  AndritzHydro u Indoneziji.

Još 2015. do 2019. godine je na pozicijama Managing Director i CEO preduzeća Andritz Hydro India značajno doprineo uspehu preduzeća u Indiji i južnoj Aziji. Osim toga je zaslužan za razovj i rast AndritzHydro u Aziji, Australiji i Okeaniji. Hidro-sektor preduzeća Andritz je na globalnom tržištu najveći ponuđač  za hidrauličnu proizvodnju elektične energije i obnovu elektrana, kao i simbol za inovativne tehnologije. 

Preduzeću Fronius International GmbH uručena je nagrada Global EcoVision Award za "24 sata sunca".

Fronius je širom sveta uspešan u oblastima tehnologije za zavarivanje, fotovoltaike i tehnologije za punjenje baterija. Sa svojim proizvodima i uslugama kao i svojih preko 1.250 patenata Fronius prednjači na svetskom tržištu po pitanju inovacija. "24 sata sunca" nije toliko projekat koliko je to  njihova vizija o energetskoj promeni: Svet, u kome su potrebe za energijom 100% namirene iz obnovljivih izvora energije- i to u svako doba i svugde.