bosanski/srpski
Inhalt

Pregled

Standard Content Module
Austrijske kompanije iz oblasti inženjeringa/Smart Factory su visoko specijalizovane: prema željama svojih kupaca. Naše kompanije su takođe među vodećima u oblasti digitalizacije proizvodnje i modernizuju važne industrijske sektore kao što su prehrambena, tekstilna, automobilska ili vazduhoplovna industrija. Austrijske kompanije su ponosne što konstruktivno i trajno sarađuju sa svojim kupcima širom svijeta. Na primjer, pri isporuci skoro 15.000 žičara širom svijeta ili instalaciji najbrže proizvodne linije na svijetu za osovinske mjenjače.
listen

Blizina u odnosu na kupce u svim dijelovima svijeta je veliki plus za austrijske kompanije, koje izvozom postrojenja baziranih na znanju mogu graditi snažne i trajne poslovne odnose. A postoje još dvije tajne uspjeha austrijskih kompanija iz oblasti inženjeringa: odlično obrazovanje zaposlenih i specijalno znanje vezano za u rješenja iz domena Industrija 4.0.

Raznovrsna ponuda proizvoda i usluga

Međunarodni kupci austrijskih proizvođača postrojenja dobivaju prvoklasne usluge, od projektovanja, inženjeringa i izgradnje pa sve do isporuke gotovih postrojenja po principu „ključ u ruke“.

Zahvaljujući stručnosti i iskustvu izgradnja postrojenja ubrzava modernizaciju drugih područja, na primjer, metalne industrije, industrije plastike i rudarstva. Austrijski proizvođači kotlova za grijanje, motora s unutrašnjim sagorijevanjem i plinskih turbina ili austrijski proizvođači postrojenja za grijanje i ventilaciju isporučuju sve komponente koje su potrebne za rad postrojenja. Austrijska preduzeća za konsalting i elektroniku se bave također uspješno automatizacijom i razvojem industrijskih rješenja 4.0.

Autrijska ekspertiza za kupce u cijelom svijetu

Austrijski proizvođači postrojenja pokazuju veliku strast za svoje proizvode. Radi visokog kvaliteta preduzeća su spremna investirati u budućnost, naime, u istraživanje i razvoj, te u nove generacija radnika. Austrija nije samo domovina međunarodnih tehnoloških koncerna koji zapošljavaju hiljade radnika i globalno spadaju u vodeće dobavljače postrojenja, opreme i usluga. Ovaj sektor se može pohvaliti i lokalnim razvojnim kompanijama i mnogobrojnim skrivenim šampionima koji u svojim područjima spadaju u sam svjetski vrh.

Industrija 4.0

Austrijske kompanije su u digitalizaciji proizvodnje u samom vrhu. Industrijska rješenja 4.0 su tražena u cijelom svijetu i moderniziraju važne industrijske sektore kao što su automobilska, hemijska ili farmaceutska industrija.

Za jednog finskog tržišnog lidera na području izolacijskog stakla jedno austrijsko preduzeće isporučuje linije za rezanje stakla i izolacijsko staklo, visoko automatiziranu tehnologiju, uključujući obradu i logistiku koja obnavlja cjelokupni proizvodni proces.

Austrijska preduzeća isporučuju energetski efikasna i ekološki prihvatljiva postrojenja za poboljšanje produktivnosti i kvaliteta proizvoda. Pri tome se koriste inteligentni procesi proizvodnje i inovativna automatizacijska rješenja.

Tehničko osoblje

Međunarodni kupci austrijskih preduzeća mogu se osloniti na dobro tehničko obrazovanje radnika, na primjer, apsolvenata austrijskih fakulteta (Tehnički univerzitet u Beču, Tehnički univerzitet u Grazu) koji na mnogim poljima sarađuju s proizvođačima. Skoro pola svih mladih u Austriji obrazuje se u sklopu „dvojnog sistema“ obrazovanja. Osim toga, tehničke škole (Höhere Technische Lehranstalten (HTLs)) su „tehnička kičma“ Austrije. 

Osim tehničkih univerziteta koji ostvaruju vrhunske rezultate, postoji više od 50 vanuniverzitetskih istraživačkih institucija, i/ili instituta koji su kooperacijski partneri preduzeća. Na primjer:

listen

Osveženo: : 10. December 2020