bosanski/srpski
Inhalt

Pregled

Standard Content Module
Snaga Austrije u turizmu može se izraziti jednim brojem: gotovo 40 miliona gostiju posjeti zemlju svake godine. Bilo da se radi o opuštenom ljetnjem odmoru, zimskim sportovima s karakterom manifestacije ili učešću na velikom kongresu: Austrijski turizam ima pravu ponudu za međunarodne putnike.
listen

Austrija kao odredište za posjetilaca ima mnogo kvaliteta. Izvrsna sigurnosna situacija, čista okolina i velika kulturna ponuda privlače ljude iz cijelog svijeta. Visok kvalitet života zahvaljujući dobroj infrastrukturi i općepoznata ležernost elementi su koji zemlju čine interesantnom i stranim posjetiteljima. 

Na području incoming turizma putnici imaju na raspolaganju veliki izbor ponuda za razne aktivnosti i opuštanje. Ljeti se nude planine i gradovi, a zimi primamljuju zimski sportovi. 

U području programa M.I.C.E (sastanci, inicijative, kongresi, događanja) austrijska preduzeća iz ovog sektora prave su adrese za kontakt kada se radi o velikim manifestacijama kao što su kongresi, savjetovanja i manifestacije kompanija. Ponuđači mogu savladati logistički izazov i organizirati manifestacije do čak 3.000 učesnika. 

Uključujući i posebnosti kao što zdravstveni i tematski turizam, na primjer, putovanja s težištem na arhitekturi, vinu i umjetnosti spadaju u ponude ovog sektora.

Austrijski specijaliteti

Austrija ima najbolje skijaše na svijetu, jer su austrijske planine i skijaški liftovi prava svjetska klasa. Gosti iz mnogih dijelova svijeta koji su oduševljeni snijegom i zimskim sportovima već dugo imaju koristi od toga, jer je Austrija pionir na području zimskog turizma. Klasični skijaški sport danas se proširuje dodatnim ponudama kao što su zabavni parkovi za daskaše na snijegu, SPA programi nakon skijanja i sistemi povezivanja više regija i skijaških centara.

Kulturna ponuda austrijskih gradova je velika. U Austriji se posebno njeguje klasična muzika. Tako, na primjer, Beč, grad sa samo 1,8 miliona stanovnika, uspije godišnje privući 100.000 posjetitelja na ljetne večernje koncerte klasične muzike. Daljnji trendovi u turizmu u Austriji su vožnje riječnim brodom i vinski turizam. 

Sektor je jako ovisan o vanjskim faktorima kao što su oscilacije kursa ili politička kretanja. Multikulturalna mješavina ponuda to izjednačava, a individualna stručnost austrijskih radnika u turizmu je ogromna. Oni izrađuju ponude tačno u skladu s potrebama posjetitelja iz različitih kulturnih krugova.

Turizam osobno

Turističko osoblje je izvanredno dobro školovano i zaista zna prenijeti „osjećaj Austrije“, što gosti cijene. Oni uživaju veliki ugled i u inostranstvu. Njihovo obrazovanje se provodi na svim nivoima:

  •  Naukovanje;
  • Strukovne škole;
  • Univerzitet primijenjenih nauka;
  • Univerzitetski modul;
  • Turističke škole Salzburg  


Održivost

Jedan od najvažnijih razloga za putnike da odaberu Austriju kao destinaciju je nedirnuta priroda u zemlji. Stoga je turističkim preduzećima vrlo važno propagirati i realizirati održivo postupanje. Tako su, na primjer, izbjegavanje otpada i razdvajanje otpada ili koncepti uštede energije u gastronomiji i hotelijerstvu važni aspekti za komercijalizaciju turističkih ponuda.

Uspješni zajedno

Situacija u pogledu konkurencije u turizmu dovodi do toga da je kvalitet ponuda vrlo visok. Mnoge institucije i preduzeća rade zajedno za dobrobit gostiju. Od opština koje brinu o infrastrukturi preko regija koje svoju komercijalizaciju povezuju pa sve do gastronomije i organizatora manifestacija; svi oni rade zajedno za međunarodne posjetitelje.

listen