bosanski/srpski
Inhalt

ENERGY GLOBE ODLIKUJE NAJBOLJE GLOBALNE PROJEKTE ZAŠTITE OKOLIne: VIRTUALNA DODJELA NAGRADA, 05. JUNA 2021., OD 17 SATI

Cilj odlikovanja je predstaviti široj javnosti inovativne i održive projekte, jer: Za mnoge probleme zaštite okoliša već postoje rješenja.

© Energy Globe
© Energy Globe
listen

5. juna je svjetski dan zaštite okoline. Gotovo 150 država sudjeluje u ovom globalnom akcijskom danu. Na svim kontinentima ljudi naglašavaju održivo ophođenje resursima na našem planetu. 

Stoga ne čudi, što ENERGY GLOBE FOUNDATION na taj dan (od 17 sati) na  www.energyglobe.info svjetskoj javnosti predstavlja najbolje ekološke globalne projekte. 

Nominirani projekti prikazuju dojmljivo kako se može zaštititi okoliš i stvoriti budućnost za sljedeće generacije u kojoj vrijedi živjeti. Dobitnici priznanja birani su od strane međunarodnog Energy Globe žirija. Žiri se sastoji od po jednog predstavnika sa svakog kontinenta, a njime predsjeda indijska političarka, višestruka ministrica i aktivistica za okoliš i ženska prava te spisateljica Maneka Gandhi.

Energy Globe Award, privatna austrijska inicijativa, dodjeljuje se od 2000. godine i najvažnije je svjetsko priznanje sa preko 180 zemalja sudionica. Svake godine se nominira 2.000 do 3.000 projekata.

Deviza ovog jedinstvenog eventa je, prezentirati rješenja za zaštitu okoliša te gospodarstvo i potrošače dovesti u harmoniju. 

Pored organizacije ADVANTAGE AUSTRIA odlikovanje Energy Globe Award također podupiru i UNIDO, Global Chamber platforma, austrijsko Ministarstvo za zaštitu okoliša, Amiblu i Club of Rome.

Virtualna dodjela priznanja održat će se 05. juna 2021. (od 17 sati). Pridružite nam se na www.energyglobe.info i zauzmite se za održivu politiku zaštite okoline i klime.