Inhalt

Firma austriacă Polymun preia un rol  cheie în elaborarea vaccinului împotriva pandemiei

Polymun Scientific cu sediul în Austria pune la dispoziție unul dintre know-how-urile cheie pentru elaborarea vaccinului Covid-19 produs de Biontech/Pfizer, autorizat de scurt timp în UE.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Patru producători ai vaccinului RNA au mizat pe soluția de ambalare oferită de firma austriacă Polymun. Astfel Polymun a fost inclusă ca parte componentă a mai multor proiecte autorizate, ce includ și elaborarea de vaccinuri în lupta cu pandemia. 

Colaborarea cu, compania germană din domeniul biotehnologiei, Biontech și cu, concernul farmaceutic din New York, Pfizer este una dintre cele mai renumite.

RNA-ul oferit de producători care reprezintă baza vaccinului, va fi astfel ambalat cu nanoparticule Lipid, respectiv cu mici particule microscopice. Ele protejează RNA-ul pentru a nu i se reduce eficiența.  

Lipide face referire la afacerea de familie austriacă în plină ascensiune din Canada și SUA. Know-how-ul necesar în interacținea dintre RNA și lipide pentru producerea vaccinului provine din Austria. Scopul acestei soluții este ca prin tehnologia cu lipozomi oferită de firma Polynum și prin întărirea peretelui celular, vacinul împotriva Covid-19 să aibă o eficiență ridicată. 

Firma a fost fondată în 1992 de Hermann Katinger, un pionier al culturii celulare aplicate animalelor. Pe lângă tehnologia cu lipozomi, Polynum este și un producător contractant în domeniul biofarmaceutică, ce livrează substanțe active biotehnologice și reactivi folosiți în cercetare.