Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Viitorul aparține orașelor și în special Vienei: În 2019, capitala Austriei a fost aleasă de agenția de consultanță Mercer pentru cea de-a zecea oară consecutiv, drept orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Chiar și expatriații apreciază Viena. Metropola de pe Dunăre a obținut cel mai mare punctaj în ce privește calitatea apei, asistența medicală, canalizarea, transportul public și școlile. Este deci de la sine înțeles că în Austria și mai ales din Viena clădirile sunt plasamente financiare foarte apreciate.
listen

Domeniul imobiliar constituie în prezent unica modalitate disponibilă de investire a capitalului în mod profitabil și pe termen lung. Restructurările economiei globale și creșterea estimată a populației în țările cu economii emergente și țările dezvoltate accentuează cererea față de imobilele atractive. Dorința de individualitate este în creștere pe plan mondial, granițele dintre mediul locativ și muncă se estompează, zonele urbane sunt în continuă dezvoltare. Furnizorii de servicii imobiliare răspund acestor evoluții prin oferte flexibile și abordări inovative de management.

Companiile austriece tradiționale cunosc piața internă, dar societățile care oferă consultanță și intermediere în domeniul imobiliar sunt prezente și dincolo de frontiere și se bazează pe contacte și rețele bine dezvoltate din trecut cu statele din vecinătatea estică. Și departamentele imobiliare ale băncilor austriece dispun de cunoștințe ample cu privire la piața din Europa Centrală și de Est și se bucură de contacte de lungă durată. 

Experții austrieci în sectorul imobiliar și al managementului de real-estate oferă servicii pentru toate tipurile de proprietăți, de la dezvoltarea de proiecte, lucrările de întreținere și reabilitare, la administrarea clasică a imobilelor și Facility Management până la evaluarea portofoliului și acordarea de consultanță imobiliară pentru investiții.

Obiective de investiții

Ratele scăzute ale dobânzii fac ca imobilele să devină mai atrăgătoare ca formă de investiție. Între 2010 și 2015, prețurile locuințelor au crescut în medie cu peste 20%. Alături de capitala federală, Viena, reședințele landurilor Salzburg, Graz și Linz sunt tot mai intens în centrul atenției investitorilor.

Sunt căutate în special imobilele cu spații destinate închirierii și locuințele în proprietate. Acestea asigură creșteri de valoare și venituri curente din închiriere. Experții imobiliari din Austria își susțin clienții la adoptarea deciziei corecte privind amplasarea, infrastructura și suprafața locuinței. 

Furnizorii de servicii imobiliare complete oferă evaluarea proprietății, evaluările portofoliului și consultanța imobiliară privind obiectivele de investiții, dezvoltarea proiectelor, verificare prealabilă, managementul portofoliilor și finanțarea și controlul imobilelor.

Durabilitate

Semnificația durabilității și a ecologiei va continua să crească în arhitectură, în industria imobiliară, în construcția de locuințe și dezvoltare urbană. Utilizarea economică a terenurilor destinate construcțiilor, utilizarea de materiale sănătoase și naturale și generarea de energie ecologică joacă un rol din ce în ce mai important în alegerea locuințelor.

Experții imobiliari din Austria cunosc tendințele și soluțiile inovatoare. Indiferent dacă este vorba despre autonomia și eficiența energetică în domeniul construcțiilor și al administrării clădirilor, al realizării de construcții și amenajării de locuințe pe bază de lemn sau al creșterii eficienței prin digitalizarea în ceea ce privește execuția construcțiilor și administrarea clădirilor (BIM), companiile din această branșă sunt durabile în viitor.
listen

Ultima actualizare : 31.05.2022