Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
În Austria există numeroase proiecte Smart-City, capitala Austriei, Viena fiind unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Competența austriacă în tehnologii urbane, cum ar fi soluțiile de mobilitate, tehnologiile energetice și ecologice sau conceptele de dezvoltare a orașului este recunoscută internațional. Cu ajutorul produselor și serviciilor oferite de companiile austriece, orașele din întreaga lume sunt mai eficiente, mai durabile, mai sigure și oferă o calitate mai bună a vieții.
listen

Industria tehnologiei urbane dezvoltă soluții eficiente pentru viața în orașe, sporind astfel calitatea vieții urbane. Actorii tehnologiei urbane provin din sectoare diferite, precum transportul și mobilitatea, mediul și energia, tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), securitatea și planificarea urbană. Experții din aceste domenii lucrează împreună într-o manieră interdisciplinară pentru a îmbunătăți viața în orașe. 

Ofertele includ multe domenii:

Mobilitate inteligentă

 • soluții inovatoare pentru mobilitatea persoanelor și a mărfurilor
 • infrastructura de transport
 • sisteme inteligente de transport
 • tehnologii pentru autovehicule


Tehnologii inteligente de energie și de mediu

 • producția sustenabilă de energie
 • tehnologii eficiente pentru clădiri și consumatorii finali
 • rețele de energie și stocare
 • aprovizionarea urbană cu energie
 • gestionarea deșeurilor și a apelor reziduale
 

Infrastructura TIC inteligentă

 • infrastructură inovatoare de comunicații
 • TIC pentru energie și mobilitate
 • E-Government și E-Health
 

Securitate

 • protecția infrastructurilor critice și securitatea aprovizionării
 • managementul crizelor și protecției civile
 • securitatea cibernetică
 • migrație și integrare
 

Concepte de dezvoltare urbană Smart City 

Orașe în mișcare

Indiferent că este vorba despre colectarea taxei de drum, gestionarea locurilor de parcare sau despre înmatricularea electronică a autovehiculelor: o companie austriacă acoperă întregul lanț de creare a plusvalorii al clienților săi, prin soluții integrate, de la componente până la design și de la configurarea sistemelor până la exploatare. 

Un concern din Austria care se bucură de succes pe plan internațional în domeniul tehnologiei transporturilor deține poziția de lider mondial în domeniul sistemelor de semaforizare și al tehnologiei de semnalizare cu LED. Produsele, sistemele și serviciile sale pentru siguranța transporturilor și gestionarea inteligentă a traficului sunt utilizate în peste 60 de țări din întreaga lume.

Cel mai lung teleferic din lume și un sistem eficient de transport urban pentru Veneția: tehnologia transporturilor pe cablu și sistemele de transport urban produse în Austria asigură mobilitatea persoanelor din întreaga lume. Fie că este vorba despre Austria, Las Vegas, Singapore, Toronto, Mexico City, Venezuela sau Azerbaidjan, peste tot în lume pot fi întâlnite instalații pe cablu și Cable Liners ale furnizorului austriac.

Exemplu de comunicare 

Din 1947, un grup internațional de companii cu sediul în Viena a furnizat sisteme de comunicații și informații pentru aplicații cu relevanță critică în domeniul siguranței, fie în sectorul controlului traficului aerian civil sau militar, al siguranței publice sau pentru sistemele feroviare și maritime. Clienți din peste 110 de țări din întreaga lume se bazează pe soluții și know-how de proiect din Austria. Cu o cotă de piață de 30%, furnizorul de sisteme de comunicare vocală pentru controlul traficului aerian deține chiar calitatea de lider mondial al pieței.

Și un furnizor european de produse inteligente de infrastructură de rețea și soluții pentru automatizarea clădirilor are sediul în Austria. Compania dezvoltă, produce și comercializează soluții de routere și gateway, controlere I/O, sisteme de comandă pentru lumini și interfețe grafice de utilizator și aprovizionează clienți din aproximativ 80 de țări.

listen