Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
În Austria se află nu doar cel mai mare zăcământ subteran de wolfram din lumea occidentală, ci și cel mai mare zăcământ de talc din Europa Centrală și cel mai mare zăcământ de siderit din lume. Aici se află și un lider pe piața internațională de produse ignifuge și un lider tehnologic în domeniul utilizării materialelor reciclate în sectorul materiilor prime minerale. În această branșă, materiile prime sunt extrase durabil, obținându-se produse de diferite forme – inovator, cu grijă pentru costuri și la înălțimea cerințelor extrem de ridicate specifice clienților.
listen

Materii prime pentru viața de zi cu zi

Nu există produse fără materii prime din categoria resurselor minerale; nu există nicio zi fără materii prime din categoria resurselor minerale. În lipsa acestor materii prime din categoria resurselor minerale nu ar exista nicio casă, niciun tren, nicio stradă, niciun ziar, dar nici computere sau telefoane mobile. Industria minieră a Austriei extrage materii prime de înaltă calitate, transformate ulterior în produse care se bucură de mare căutare la nivel mondial. Doar un exemplu: mica de fier din Austria este folosită în straturi anticorozive la nivel mondial, de la podul Bosfor din Turcia până la Sydney Harbour Bridge.

Deși este vorba despre un sector de amploare relativ redusă în Austria în comparație cu alte țări, volumul producției de materii prime individuale este considerabil, cu raportare la mediul internațional. Austria ocupă locul 5 în lume la producția de magnezită, poziția a 7-a la minereul de wolfram și locul 11 la talc.

Sectorul extrage și prelucrează materiile prime minerale, precum minereuri (minereu de fier, wolfram, mică de fier) și minerale industriale (magnezită, sare, talc și leucofilit, grafit, caolin și altele) în conformitate cu specificațiile clientului și oferă în parte și servicii personalizate la finalul ciclului de viață al produsului.

Industria minieră din Austria asigură extracția resurselor minerale în peste 1.200 de exploatări de suprafață (mine de suprafață, cariere de piatră, „balastiere”) și 40 de exploatări de subteran. Printre companiile austriece cu grad ridicat de specializare se regăsesc lideri pe piața mondială și în domeniul tehnologic. Datorită proprietăților deosebite, produsele acestora se bucură de căutare la nivel mondial.

Exemplul industriei refractare

Industria materialelor refractare din Austria s-a impus prin soluții speciale: produse refractare pentru „Clean Steel”, tipărire 3D, programe de simulare pentru toate liniile de producție în industriile clienților (simularea fluxului), acestea reprezintă performanțe tehnologice cu o calitate recunoscută la nivel mondial. Acest sector din Austria ocupă o poziție specială și în ceea ce privește eficiența energetică și inovațiile în sectorul de reciclare.

Exemplul talcului

O companie austriacă din domeniul extracției de talc a dezvoltat o procedură specială, care asigură producția de pulbere de talc măcinată extrem de fin, cu proprietăți remarcabile, pentru producătorii de mase plastice. În formă compactată acesta este transportat clienților din întreaga lume. Compania oferă performanțe tehnice de top la măcinarea prin sablare și la identificarea de soluții logistice pentru aceste produse sub formă de materii prime.

Durabilitate

Companiile de materii prime din Austria au definit standarde în ceea ce privește gestionarea resurselor naturale. Cerințele legale pentru companiile industriale, certificările și liniile directoare de la nivelul concernelor sau cele interne ale întreprinderilor conlucrează pentru a asigura durabilitatea în gestionarea materiilor prime în sectorul mineritului.

Scopul este acela de a elimina pe cât posibil complet necesitatea de depozitare în domeniul extracției de materii prime. Recultivarea sau renaturarea exploatărilor de suprafață contribuie la protecția mediului. În măsura posibilităților, reciclarea este utilizată pentru a proteja materiile prime de bază. Și la folosirea altor resurse, cum ar fi energia și mijloacele de producție, sunt luate în considerare și aspectele de mediu. Și să nu uităm: materiile prime minerale reprezintă, de asemenea, temeiul eficienței energetice și a respectării cerințelor ecologice pentru produsele fabricate în baza acestora.

Formare profesională

În Austria există mai multe oportunități de formare pentru experții în domeniul ocupării forței de muncă în sectorul minier: