Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
190 de ani de know-how în propulsia navelor, o protecție inovatoare la oscilații pentru yachturi, sisteme eficiente de pompare? Austria este o țară a industriei maritime, chiar dacă nu are deschidere la mare.
listen

Industria maritimă include furnizarea de bunuri și servicii din sectorul maritim, al șantierelor navale, al construcției de vase și bărci, al porturilor, infrastructurii, logisticii, turismului și al furnizării de componente. 

Transportul maritim reprezintă cel mai mare sector al economiei maritime. Aceasta include utilizarea navelor, în special pentru transportul de pasageri și mărfuri. În plus, navigația fluvială și pe lacuri completează sectorul industriei maritime.

Furnizorii de componente și prestatorii de servicii maritime se concentrează pe dezvoltarea și producerea de soluții inovatoare de sistem. Acestea nu se referă numai la navă ca produs, ci și la instalațiile și sistemele maritime pentru exploatarea și logistica portuară, tehnologia maritimă de mediu și siguranță, precum și tehnologia offshore și alte domenii ale tehnologiei marine. 

Soluții personalizate

Companiile austriece din industria maritimă livrează produse de o calitate excepțională, recunoscute pe plan internațional. O importanță deosebită o are furnizarea de motoare și sisteme de antrenare, de asemenea însă sunt foarte căutate tehnologia de siguranță, protecția împotriva incendiilor, amenajările interioare, suspensiile, pompele și sistemele de comandă din Austria. 

O particularitate a companiilor austriece este reprezentată de soluțiile personalizate, care sunt dezvoltate și implementate în colaborare și funcție de cerințele clienților. Industria se caracterizează printr-o tradiție îndelungată, obiective durabile și o competență ridicată în domeniul inovării.

Viitor

Oportunitățile de viitor pentru companiile producătoare și furnizoare de componente se regăsesc în prezent în domeniul transportului maritim în special în industria portuară, la companiile de transport maritim și cu privire la consultanța logistică. În acest context, porturile europene se poziționează din ce în ce mai mult ca noduri de logistică, furnizori de servicii complete logistice și soluții de transport pentru split modal. Și regiunea Dunării care reprezintă și un coridor al navelor către Marea Neagră prezintă o evoluție pozitivă în ceea ce privește transportul de mărfuri și sectorul turistic.

Tendințe

Tendința actuală în construcția de nave este orientată în esență către extinderea capacităților de transport pe navă (containere). Provocările în acest context sunt reprezentate de aspectele privind compatibilitatea ecologică și utilizarea sistemelor alternative de antrenare și a carburanților.