Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
În Austria s-au dezvoltat produse personalizate pentru megatrendul Best Ager, un grup de consumatori care se disting printr-o forță de cumpărare enormă, o disponibilitate de a cheltui ridicată și obiceiuri moderne de consum. Fie că este vorba despre telefoane mobile pentru seniori, soluții high-tech pentru Ambient Assisted Living sau tehnică medicală înalt specializată: companiile austriece deservesc piețele generației de argint internaționale.
listen

Branșa acoperă toate domeniile vieții în care sunt luate în considerare nevoile și cerințele speciale ale grupului de populație 50+. Best Ager reprezintă un grup țintă lucrativ interesat de calitate și de marcă. 

Piața Best Ager este cea mai dezvoltată în SUA și Japonia. În Germania, Franța și Marea Britanie importanța acesteia crește de la an la an. Aspectul transformărilor demografice devine din ce în ce mai important și în Europa de Est.

Viitorul este definit de produse inovatoare care să asigure sănătatea și mobilitatea Best Ager, să satisfacă setea de informații a acestora (de exemplu, prin învățarea pe tot parcursul vieții, vacanțe active și călătorii de studiu) și să le permită o existență independentă, confortabilă.

Produsele și serviciile pentru generația de argint includ de la bunuri de larg consum (îmbrăcăminte, mobilier și amenajări, îngrijirea sănătății și personală, suplimente alimentare, tehnologie și electronică, autovehicule etc.), la călătorii și concedii în scop de wellness, experiențe gastronomice și servicii de livrare și până la imobiliare (locuințe fără obstacole).

Preocuparea principală pentru sănătate

Piața produselor și a serviciilor de sănătate cu finanțare privată va avea o importanță enormă în viitor. În tendință sunt și alimentele sănătoase (organice), Functional Food, suplimentele alimentare și produsele cosmetice naturale.

Sectoarele reprezentate de recuperare, medicină, tehnică medicală și asistență în beneficiul persoanelor cu dizabilități se bucură de un interes deosebit și sunt influențate și de companiile austriece. Întrucât menținerea sănătății se află pe primul loc, iar numeroși Best Ager se confruntă cu o mobilitate limitată, și aspectul de siguranță joacă un rol important.

O întreprindere de familie înființată la Viena în anul 1907 deține calitatea de lider în domeniul soluțiilor pentru proteze auditive și dispune în prezent de aproximativ 1200 de angajați. Rețeaua națională de distribuție din Austria, Elveția și Liechtenstein, Germania, Franța, Slovenia și Croația cuprinde peste 240 de institute specializate. 

În Austria a fost creat un cărucior electric pentru scări pentru persoanele care au nevoie de ajutor la urcarea scărilor. Un cărucior electric cu șenile pentru scări este utilizat pentru a asigura urcarea și coborârea în condiții de siguranță a persoanelor cu dizabilități și asigură o degrevare ergonomică semnificativă a zonei lombare pentru persoanele care deservesc căruciorul.

Best Ager online

Internetul reprezintă o componentă firească a existenței cotidiene a Best Ager, aspect care se reflectă prin numărul din ce în ce mai mare de utilizatori ai „Silver Surfer”. În calitate de consumatori preocupați de modă, Best Ager formulează frecvent comenzi online și valorifică serviciile de livrare prin curier. Este în creștere cererea de console de jocuri speciale (de exemplu, cu o componentă de fitness sau antrenarea minții). În calitate de utilizatori activi de smartphone-uri, tot mai mulți Best Agers gestionează propriile conturi pe rețelele sociale. Un telefon mobil de succes pentru seniori, conceput în Austria și distribuit pe plan internațional, este echipat cu taste foarte mari.

Vacanță și divertisment

Niciun grup de vârstă nu efectuează un număr atât de mare de călătorii de vacanță ca persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care se transformă tot mai frecvent într-un motor de creștere pentru furnizorii de servicii de călătorie și turistice. Industria hotelieră reacționează cu oferte speciale, cum ar fi excursii de aventuri și culturale în combinație cu serviciile de îngrijire medicală sau gastronomia pentru gurmanzi.

O companie austriacă a dezvoltat o aplicație de călătorie cu numeroase funcții pentru generația de argint atrasă de călătorii:

• liste multifuncționale care facilitează planificarea și organizarea călătoriilor

• povești inspiraționale despre destinații

• hărți gratuite offline ale orașelor

În domeniul produselor electronice de divertisment sunt abordate nevoile speciale ale grupului-țintă prin faptul că produsele sunt deosebit de ușor de utilizat și sunt excluse în mare parte riscurile de apariție a defecțiunilor datorate deservirii necorespunzătoare.

Conștiința calității

Companiile din industrie își adaptează ofertele în funcție de dorințele și cerințele generației de argint. În acest context, sunt susținute chiar de către consumatori, dar și de către personalul de îngrijire, medici, arhitecți sau specialiști în domeniul turistic.

Generația de argint este exigentă și orientată către calitate. Se informează în detaliu cu privire la calitate, funcționalitate și fiabilitate înainte de a decide să cumpere. 

Înainte de a adopta o decizie de cumpărare, generația de argint solicită de obicei informații despre durabilitate și caracterul ecologic. Furnizorii austrieci care acordă o importanță deosebită utilizării economice a resurselor dezvoltă produse optime pentru acest grup de consumatori.