Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
„Vinul austriac“ este o marcă renumită pe întregul mapamond, garanție a calității și imaginea țării. Și șnapsul austriac din caise este căutat de multă vreme în numeroase țări ale lumii. În acest domeniu există nu doar o grijă deosebită pentru tradiție, ci și un curent inovator promovat de numeroase întreprinderi. Producătorii austrieci de bere și băuturi spirtoase fabrică de exemplu peste 1.000 de tipuri diferite de bere sau vodcă de talie mondială.
listen

În general, în Austria nu sunt fabricate produse de masă, ci rarități unice. Pentru aceste performanțe sunt responsabile numeroase IMM-uri care conștientizează importanța calității. Cele mai multe dintre cele peste 9.000 de podgorii din Austria reprezintă mici întreprinderi de familie, în care cooperează frecvent trei generații. 

Producția rachiului se bucură de o istorie îndelungată în Austria. Anumite companii dețin încă un monopol pentru producția de rachiu din secolul al XVIII-lea. De aproximativ două decenii există și un sector restrâns, rafinat, de producători profesioniști de alcool, care depun eforturi pentru a implementa o nouă cultură în domeniul rachiului nobil. 

Tendința internațională către Craft Beer poate fi remarcată și în Austria și asigură produse creative, unice. Berea austriacă este apreciată la nivel internațional pentru densitatea sa. 

Calitate

Vinurile și vinurile dulci din Austria se bucură de popularitate la nivel mondial. Calitatea acestora este garantată de legislația austriacă privind vinurile. Cu ajutorul Marketingului Vinurilor din Austria (ÖWM), sunt intensificate exporturile, de exemplu, către Asia, și tot mai mulți clienți internaționali sunt atrași de acest produs. 

Caracterul unic și inconfundabil al vinurilor austriece reprezintă rezultatul unei combinații reușite între suprafețele extinse, o tradiție de vinificație care datează din vremurile Romei Antice și producători pasionați.

O adevărată comoară este reprezentată de vechile soiuri de struguri nativi cu liderul incontestabil Grüner Veltliner. Soiurile renumite Veltliner din Austria sunt încadrate de către cei mai influenți critici de vin și de revistele gastronomice în categoria celor mai mari vinuri albe din lume. 

Băuturile spirtoase nobile din Austria oferă o calitate de top, în contextul comparației internaționale. Austria este o țară cu o varietate de culturi de pomi fructiferi și, prin urmare, un teren bun pentru rachiurile de fructe.

Viticultorii, producătorii de bere și de băuturi spirtoase din Austria dezvoltă piețe internaționale de vânzări și asigură o asistență intensă la nivelul acestora. Mai ales produsele lor de nișă de înaltă calitate se bucură de succes pe piața mondială. 

Durabilitate

Durabilitatea a reprezentat de mulți ani un subiect important în industria viticolă și în producția de bere și băuturi spirtoase. Viticultura reprezintă o formă foarte intensă de agricultură, deoarece necesită soluții de protecție, respectiv de îngrijire a plantelor, îngrășăminte, utilizarea în pondere ridicată de mașini și, în acest context, costuri pentru energie și apă. Dar 10% din totalul podgoriilor din Austria sunt exploatate în conformitate cu directivele privind agricultura ecologică. În plus, cultivarea plantelor modificate genetic este în principiu, interzisă. 

Obiectivul viticulturii durabile este reprezentat de conservarea resurselor și realizarea producției cu nivel redus de emisii. Aceste cerințe includ și lanțurile de procesare și distribuție. Astfel este pusă în aplicare și tendința către vinurile naturale și RAW. Trecerea la vinurile organice, Demeter, respectiv vinul portocaliu (orange wine) reprezintă așadar un subiect important pentru viitorul industriei.
listen
listen