Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Liderul mondial de piață în sectorul tuburilor pentru recoltarea sângelui? Un dezvoltator de proiecte activ în 78 de țări din întreaga lume? Un furnizor cu succes internațional de logistică de transport pentru spitale? Un lider de piață în domeniul managementului digital pentru diabet? Companiile austriece din domeniul sistemului și aparaturii medicale au o ofertă vastă pentru clienții lor internaționali.
listen

Sectorul include firmele producătoare de echipamente speciale ale clădirilor adaptate la nevoile din domeniul sănătății și al medicinii, igienei, sistemelor de transport și comunicații, precum și furnizorii de servicii și consultanții care oferă know-how și servicii operatorilor instituțiilor din sectorul sănătății.

Structură

Sectorul sistemului și al instituțiilor din sectorul sănătății prezintă în structura sa șapte domenii funcționale ale spitalelor:

 • examinare și tratament (ambulatoriu, policlinică, camera de gardă, unitatea de primiri urgențe, endoscopie, sală de operații, sală de nașteri etc.)
 • îngrijire (secții cu paturi)
 • administrație (management, gestionarea întreprinderii, resurse umane, tehnică, IT, comitetul de întreprindere etc.)
 • servicii sociale (poartă, serviciul de asistență socială, capela spitalului, cantină)
 • aprovizionare și eliminarea deșeurilor (ateliere, depozit, bucătărie, secții de îngrijire medicală, farmacie, sterilizare centrală, sală de operații)
 • cercetare și predare (sala de curs, săli de clasă)
 • alte zone (de exemplu, stație de ambulanță, contractori, grădiniță)

Există suprapuneri în special cu tehnica medicală și diagnosticarea de laborator (furnizori de servicii, producători, furnizori și companii de distribuție). Numeroși furnizori provin din alte industrii de înaltă tehnologie (de exemplu, industria auto, aviație, optoelectronică, extrudare, precum și turnare prin injecție, producția de scule).

Competențe

Furnizorii austrieci se bucură de succes datorită ofertelor atotcuprinzătoare, respectiv începând cu proiectarea, continuând cu execuția construcției, cu instruirea personalului și până la activitatea curentă și beneficiază de o experiență amplă în cooperarea cu partenerii internaționali.

În mod suplimentar, producătorii și furnizorii de servicii din Austria oferă o varietate de produse cu grad ridicat de specializare de cea mai înaltă calitate.

 • Soluții software ca spre  exemplu, pentru tratamentul oncologic sau asistență automată la diagnosticare
 • Teste rapide de diagnosticare
 • Glucometre
 • Diagnosticare inovatoare
 • Soluții inovatoare de igienă
 • Echipamente inovatoare de training și recuperare
 • Componente din material plastic pentru aplicații medicale și de diagnosticare

Proiecte

Pe insula Hainan în sudul Chinei se construiește o clinică integrată pentru acordarea de asistență medicală în situații de urgență și pentru recuperare, un proiect care va fi coordonat de un dezvoltator austriac pe parcursul întregului ciclu de viață sub forma unui Joint Venture. Pachetul de servicii include proiectarea, furnizarea de echipamente tehnice medicale și soluții IT, precum și managementul operațional global.

În anul 2016 a fost deschis un centru privat de recuperare la Canadian Specialist Hospital din Deira, rezultatul unui parteneriat între spital și un dezvoltator de proiecte din Austria, care deține de 25 de ani poziția de lider mondial în furnizarea de servicii în domeniul recuperării. 

Healthcare IT

În epoca digitalizării, industria IT devine tot mai importantă pentru industria medicală. Start-up-urile austriece își demonstrează punctele forte în special în domeniul Healthcare IT. Astfel, un start-up din sectorul MedTech cu sediul în Viena a dezvoltat un sistem de analiză a imaginii care permite examinarea privind afecțiunile dermatologice, cu ajutorul camerei unui smartphone și a bazei de date. 

Durabilitate

Numeroase companii austriece din sectorul tehnologiei medicale sunt implicate în dezvoltarea și fabricarea de produse durabile. În acest context se lucrează de exemplu, la sisteme ecologice de eliminare a fluidelor din domeniul medical, la produse refolosibile și la valorificarea concentrată a maselor plastice.