Inhalt

Imagine de ansamblu

Standard Content Module
Indiferent unde s-ar fabrica o pereche de schiuri, producția se bazează pe know-how-ul din industria metalurgică austriacă, deoarece o companie austriacă este unicul furnizor de mașini pentru producția de schiuri din întreaga lume. Produsele din industria metalurgică austriacă, fie că este vorba despre mașini, țevi de oțel fără sudură sau de produse laminate din aluminiu au cerere în întreaga lume. Întrucât întreprinderile din branșă investesc intensiv în cercetare și tehnologie, industria metalurgică austriacă este curată, modernă, eficientă energetic și în pas cu ultimele descoperiri – atât în cazul proceselor aditive de producție, cât și al digitalizării fabricilor.
listen

În Austria sunt fabricate șine, produse laminate din aluminiu pentru industria auto, produse pentru industria construcțiilor, dar și articole de uz casnic și materiale de ambalare din metal. Domeniile industriei sunt:

 • țevi din oțel, oțel decapat, profile turnate la rece
 • articole de sârmă, lanțuri și arcuri, șuruburi și nituri
 • construcții metalice și elemente de construcții metalice
 • piese metalice forjate, ștanțate, trase, presate și vopsite prin pulverizare
 • finisarea suprafețelor și tratarea termică, mecanică
 • articole de cuțitărie și tacâmuri
 • sisteme de închidere și articole de feronerie din metale comune
 • ambalaje și încuietori din metal
 • componente și sisteme hidraulice și pneumatice
 • pompe și compresoare
 • armături, rulmenți, transmisii, roți dințate și componente de acționare
 • mașini și echipamente pentru producția și prelucrarea metalului
 • laminoare și mașini de turnat

Industria metalurgică austriacă reprezintă o branșă care acordă atenție ridicată calității și desfășoară eforturi intense de cercetare, care realizează produse conform celui mai avansat stadiu al tehnicii pentru piețele din întreaga lume. În Austria își desfășoară activitatea un concern care deține calitatea de lider la nivel mondial în sectorul produselor tehnologice și industriale, care dispune de competență în domeniul materialelor și al prelucrării. Cu soluțiile sale pentru produse și sisteme fabricate din oțel și alte metale, acesta este unul dintre partenerii la mare căutare în industria europeană auto și de echipamente de uz casnic, precum și în industria de petrol și gaze din întreaga lume.

Și la proiectarea și producția de mașini și echipamente de prelucrare a metalelor, numeroase companii austriece dețin calitatea de lideri pe piața mondială în segmentul lor și exportă echipamente de ultimă generație:

 • mașini-unelte pentru prelucrarea metalelor
 • mașini pentru fabricarea și prelucrarea metalelor
 • mașini și instalații pentru laminoare și turnătorii

Exemple de competență în sectorul metalurgiei din Austria

Cel mai mare concern din sectorul aluminiului din Austria este un specialist flexibil, care dispune de competență concentrată, de la turnare la tehnologia inovatoare de laminare și la materiale de înaltă calitate până la reciclare. 

Cu produse internaționale de marcă fabricate din cupru și aliaje de cupru, ca spreexemplu, țevi, bare, sârme și profile, o companie austriacă a devenit lider de piață în numeroase țări europene. 

O companie austriacă specializată în producția de feronerii funcționale pentru mobilier, în special pentru bucătării este lider mondial în segmentul produselor de calitate.

Metalul și oamenii

Garanția calității include și investiția în formarea de lucrători calificați. O particularitate pentru Austria este reprezentată de sistemul dual de formare, iar HTL (școala tehnică superioară), un tip unic de școală este considerat „coloana vertebrală tehnică” a Austriei. Alături de universitățile tehnice, peste 50 de instituții de cercetare din afara mediului universitar dețin calitatea de parteneri de cooperare ai companiilor. Echipele internaționale de cercetare dezvoltă soluții inovatoare și asigură avantajul competitiv decisiv. Cei aproximativ 130.000 de angajați ai industriei metalurgice din Austria asigură calitatea ridicată a produselor și a serviciilor.