Inhalt

Imagine de ansamblu

Standard Content Module
Ce au în comun un motor BMW și logo-ul Mercedes? Provin din Austria. Pentru că în Austria se produc toate componentele necesare pentru un autoturism. Tot aici se produc chiar vehicule întregi, cum ar fi mașina de teren cu logo stea. Branșa auto internațională se distinge prin colaborarea intensă dintre întreprinderile individuale. Austria, ca furnizor de piese și tehnologii auto, este un jucător important.
listen

Experți cu relații internaționale

Industria auto din Austria oferă clienților săi internaționali servicii în numeroase sectoare, indiferent dacă este vorba despre producția de caroserie, sisteme electrice și electronice, motoare sau servicii. În două reprezentanțe din Austria s-au format centre producătoare de autovehicule în care, prin facilitarea cooperării între companii, sunt stimulate inovațiile pentru realizarea de noi produse, respectiv procese de producție. Peste 700 de companii austriece din industria auto și a furnizorilor de componente asigură buna reputație a industriei auto autohtone.

De mai mulți ani, industria auto din Europa Centrală și de Est înregistrează o creștere considerabilă. Austria este situată în centrul regiunii și este integrată optim în procesele de aprovizionare. Industria auto din Austria prezintă cele mai strânse legături cu Germania. Aproape jumătate din totalul exporturilor austriece se îndreaptă către țara vecină din nord. În plus, numeroase concerne germane producătoare de automobile dispun de centre proprii de producție în Austria sau desfășoară relații strânse cu furnizorii austrieci de componente.

Capacitatea de inovare

În ultimii 25 de ani au fost realizate investiții în cuantum de 7,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea industriei auto din Austria. În fiecare an, aproape 20.000 de euro sunt cheltuiți pentru cercetare pentru fiecare loc de muncă în parte. Noile tehnologii și concepte pot fi implementate rapid prin intermediul acestor inițiative. Calitatea, siguranța și conștientizarea necesității de protecție a mediului se află în prim-plan în acest context.

Industria auto din Austria dispune de o competență de top recunoscută la nivel mondial în domeniul sistemelor de propulsie și al soluțiilor destinate tracțiunii integrale și este specializată în sectorul ingineriei și al producției de prototipuri. Companiile austriece dezvoltă și produc elemente complexe, de la unități cu tracțiune integrală la motoare cu ardere internă și până la cilindri sau componente specifice. Încă din prezent, întreprinderile austriece contribuie la dezvoltarea viitorului mobilității globale, de exemplu, prin furnizarea unor baterii deosebit de performante pentru mașinile cu propulsie electrică.

Mobilitate durabilă

Cele mai importante transformări din industria auto sunt preconizate în special în domeniile mediului și al energiei. Datorită intensificării cerințelor de mediu la nivel mondial și a majorării costurilor pentru poluarea mediului, fabricanții de autovehicule din Austria se bazează pe produse care asigură reducerea emisiilor și eficiența energetică. Din punct de vedere tehnic, acest deziderat este realizat prin noile sisteme de antrenare și de o construcție mai ușoară a vehiculelor.

„Clean Mobility” este un punct forte esențial al industriei auto din Austria. În domeniile „Eco Powertrains”, „Eco Materials” și „Eco Design and Smart Production” sunt dezvoltate soluții de economisire a resurselor pentru toate aspectele durabilității. Vehiculele electrice cu rază de acțiune mai mare și vehiculele hibride tip plug-in prezintă cele mai mari șanse pentru succese viitoare la nivelul pieței în sectorul „autovehiculelor ecologice”. Producătorii de motoare studiază sistemele de propulsii electrice și hibride și lucrează la modelele de soluții de antrenare pe gaze naturale și GPL.

În ceea ce privește execuția de construcții ușoare în condiții de eficiență din punct de vedere al resurselor și de reducere a consumului de energie, Austria se situează pe primele locuri la nivel european grație competenței cu raportare la toate tipurile de materiale. În contextul unei comparații realizate între 50 de regiuni europene de top în sectorul construcțiilor ușoare, Austria Superioară ocupă locul 19, precum și cea de-a treia poziție în domeniul compozitelor metalice. Fie că este vorba despre oțel, metale ușoare, mase plastice, lemn sau compozite:  produsele austriece sunt durabile. Pe lângă universitățile tehnice, care asigură performanțe de top pentru industria auto, peste 50 de organisme de cercetare, respectiv institute din afara mediului universitar din Austria reprezintă parteneri de cooperare pentru companii.

Iar când vine vorba despre condusul autonom, Austria oferă soluții de înaltă tehnologie pentru utilizatorii din întreaga lume. O companie vieneză a dezvoltat o platformă revoluționară reglabilă și sigură de echipamente de comandă care poate fi utilizată de către producătorii de autovehicule și furnizorii de componente auto din întreaga lume. Platforma combină un sistem de subansamble flexibil din punct de vedere arhitectural și al securității, care poate fi adaptat facil cerințelor specifice clienților, contribuind, de asemenea, la o mobilitate durabilă și sigură pentru viitor.
listen