Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Atuul Austriei în domeniul turistic poate fi exprimat printr-un număr: aproape 40 de milioane de turiști vizitează țara în fiecare an. Fie că este vorba despre o vacanță relaxantă în timpul verii, sport de iarnă cu caracter de eveniment sau participarea la un mare congres: Turismul în Austria are oferta potrivită pentru turiștii internaționali.
listen

Austria oferă numeroase calități ca destinație pentru vizitatori. Situația excelentă în materia siguranței, mediul curat și o ofertă culturală diversă atrag turiști din întreaga lume. Un standard ridicat de viață grație infrastructurii bine dezvoltate și confortul proverbial reprezintă elemente care clasifică țara ca interesantă pentru clienții internaționali. 

În sectorul turistic de incoming, vizitatorii care își petrec vacanța în această țară au la dispoziție o gamă largă de activități și oferte de relaxare. În timpul verii, munții și orașele din Austria reprezintă destinații la mare căutare, iar iarna sunt atractive sporturile de iarnă. 

În domeniul MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Events), companiile austriece din branșă reprezintă partenerul corespunzător de contact pentru evenimente mari, cum ar fi congrese, conferințe și evenimente corporative. Furnizorii fac față fără probleme provocărilor logistice de organizare a evenimentelor cu până la 3.000 de participanți. 

Și particularități precum turismul de sănătate și turismul tematic, de exemplu, excursii către destinații arhitecturale, pentru degustări de vinuri și la monumente de artă fac parte din ofertele branșei.

Specialități austriece

Austria dispune de cei mai buni schiori din lume, deoarece munții și instalațiile pe cablu austriece se remarcă printr-o calitate de top la nivel mondial. Oaspeții din numeroase regiuni ale lumii, atrași de zăpadă și de sporturile de iarnă, au beneficiat de multă vreme de faptul că Austria este un pionier în ceea ce privește turismul de iarnă. Schiul clasic este extins în prezent cu oferte suplimentare, cum ar fi parcurile de distracție pentru snowboard-uri, SPA-uri pentru relaxarea după schi și complexe regionale de stațiuni de schi.

Oferta culturală a orașelor austriece se remarcă prin diversitate. În special muzica clasică este cultivată în Austria. Un exemplu în acest sens este reprezentat de Viena, un oraș cu numai 1,8 milioane de locuitori, care reușește să atragă anual 100.000 de vizitatori la Concertul unei Nopți de Vară cu muzică clasică. Alte tendințe în turismul din Austria sunt reprezentate de croazierele pe navele fluviale și de turismul viticol. 

Sectorul este influențat semnificativ de variabile externe, de exemplu, fluctuațiile valutare sau evoluțiile politice. Un amestec multicultural de oferte compensează acest aspect, iar competența interculturală a experților austrieci în domeniul turismului este ridicată. Aceștia pun la dispoziție oferte personalizate pentru turiști din diferite sfere culturale.

Turismul personal

Personalul turistic din Austria dispune de o instruire excelentă și transmite „sentimentul austriac” apreciat de oaspeți. Acești angajați se bucură, de asemenea, de o reputație foarte bună și în străinătate. Pregătirea acestora este asigurată la toate nivelurile:

  • ucenicie
  • școli superioare profesionale
  • universitatea de științe aplicate
  • studii universitare modulare
  • școlile de turism din Salzburg
 

Durabilitate

Unul dintre cele mai importante motive pentru a alege Austria ca destinație turistică este reprezentat de natura intactă a țării. Prin urmare, este important pentru societățile din turism să promoveze și să pună în aplicare acțiuni durabile. De exemplu, conceptele de sortare și prevenire a generării deșeurilor sau de reducere a consumului de energie în domeniul alimentației publice și în industria hotelieră reprezintă aspecte importante pentru comercializarea ofertelor turistice.

Succes împreună

Situația concurențială din turism determină un nivel calitativ ridicat. Numeroase instituții și companii conlucrează în beneficiul oaspeților. De la comunitățile locale care asigură infrastructura, la regiunile care își concentrează ofertele de promovare și până la sectorul alimentației publice și la organizatori, toate entitățile conlucrează în beneficiul turiștilor internaționali.

listen