Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
O întreprindere care produce 12.000 de tractoare pe an, un lider de piață la nivel mondial din sectorul preparatelor din fructe, furaje - care reduc utilizarea de antibiotice în zootehnie și un producător de utilaje agricole lider pe piața internațională cu experiență de peste 140 de ani demostrează faptul că agricultura austriacă este multilaterală. Structurile configurate în sectoare relativ mici stimulează spiritul inventiv și favorizează un mod de lucru durabil. De aceea Austria este și lider european în agricultura ecologică.
listen

Prin agricultură sunt avute în vedere cele două sectoare reprezentate de agricultură și horticultură pe de o parte și de zootehnie, pe de altă parte. De asemenea, aceasta include producția de semințe și furaje, producția de pesticide și îngrășăminte, precum și fabricarea mașinilor și vehiculelor agricole.

În Austria există aproximativ 190.000 de ferme. Agricultura structurată mai degrabă la o scară redusă prezintă o tendință puternică către durabilitate și gestionarea conștientă și atentă a resurselor naturale. Doar aproximativ 2,5% din populație lucrează în agricultură, dar aceștia își asumă o funcție importantă în furnizarea de produse agricole și îngrijirea peisajului rural. Ponderea întreprinderilor familiale este ridicată, puțin peste jumătate reprezintă exploatații agricole cu jumătate de normă.

Mașini agricole

Producția de mașini agricole din Austria prezintă un grad ridicat de specializare, este flexibilă și inovatoare. Gama de produse este extrem de extinsă. Un sector principal al producției de mașini agricole și silvicole din Austria este reprezentat de tractoare. Sunt de asemenea fabricate mașini și echipamente pentru prelucrarea solului (de ex. grape și pluguri) și pentru pășuni (mașini de cosit, afânătoare etc.), vehicule utilitare pentru gospodărirea comunală, remorci agricole, echipamente pentru grajduri, sisteme de irigații, soluții tehnice pentru gospodărirea comunală, precum și tocătoare de lemn. Aceste mașini și dispozitive facilitează munca și sporesc eficiența în domeniul agricol.

Durabilitate

Produsele agricole ecologice realizate în Austria sunt extrem de căutate datorită calității ridicate a acestora. Nu numai legile austriece stricte sunt responsabile pentru asigurarea respectării standardelor înalte. Ideea produselor ecologice s-a conturat foarte puternic în Austria încă din anii 1970, iar argumentul de marketing și vânzări ce scoate în evidență durabilitatea este ancorat ferm și de mult timp în această țară. Exploatările pe scară redusă întâlnite frecvent în Austria constituie un avantaj pentru o exploatare durabilă, iar Austria se află în prezent în acest mod pe unul dintre locurile de top din Europa cu o pondere de peste 20% de terenuri exploatate în regim ecologic.

Produse austriece la nivel mondial

Zahărul, amidonul și fructele reprezintă cele trei produse principale ale unei companii austriece care operează în peste 55 de locații din 26 de țări din întreaga lume. Gama sa de produse include bioetanol, zahăr pentru produse alimentare, amidon pentru textile și hârtie, concentrat de suc de mere și un produs care se bucură de un succes deosebit: fructe procesate pentru iaurturi. Fiecare al treilea iaurt cu fructe consumat la nivel mondial conține fructe procesate de producători austrieci.

O întreprindere tradițională de familie din Austria a devenit lider în mecanizarea agriculturii prin inovațiile sale din domeniul producției de mașini și echipamente agricole. Aceasta și-a extins continuu gama de produse, iar în prezent acoperă întregul proces de recoltare: mașini de recoltat fân, remorci de încărcare, mașini de recoltat și remorci pentru însilozare, precum și echipamente pentru prelucrarea solului, de la pluguri până la semănători. Calitatea remarcabilă a produselor reprezintă argumente pentru clienții din multe țări.

Tradiția întâlnește inovația

Tehnologia agrară reprezintă o piață de viitor interesantă, cu potențial ridicat de inovare și dezvoltare. O noțiune cheie este reprezentată de digitalizarea tehnologiei agricole, care poate oferi utilizatorilor informații valoroase și poate ajuta la adoptarea deciziilor și definirea măsurilor. De asemenea, în producția de alimente și obținerea materiilor prime, automatizarea reprezintă o chestiune de viitor importantă cu care se confruntă tehnicienii austrieci din Austria.

O mare parte a activității de de cercetare se îndreaptă către inovare în sectoarele reprezentate de materialul de însămânțare și furaje. Aditivii din furaje care protejează sănătatea animală prin dezactivarea micotoxinelor în furajele contaminate sunt doar un exemplu pentru abordările care se bucură de o atenție deosebită, pentru a face față provocărilor viitorului într-un domeniu care beneficiază de o istorie îndelungată.