Inhalt

Privire de ansamblu

Standard Content Module
Cine intenționează să economisească privind spre viitor are nevoie de personal de specialitate, de angajați și manageri bine instruiți și trebuie să îmbine teoria și practica. Ofertanții austrieci furnizează know-how-ul necesar pentru instruire, căci în Austria acesta are o tradiție îndelungată ce datează încă din Evul Mediu. În zilele noastre, companiile austriece sunt centre de instruire recunoscute, iar școlile profesionale susțin întreprinderile.  Succesul competenței austriece de instruire nu trebuie trecut cu vederea. În Austria aproape 80% dintre tineri termină o formare profesională practică sub formă de ucenicie sau o instituție de învățământ secundar sau superior și aproape o treime dintre directorii CEO ai firmelor austriece au absolvit un stagiu de practică pentru una dintre cele 200 de profesii didactice.
listen

Sectorul educațional se remarcă prin diversitate. Acesta oferă clienților săi o educație clasică școlară și universitară, formare profesională și instruire generală. Mediul educațional austriac include formatori și furnizori de cursuri, de la traineri individuali specializați la universități.

Istoria, cultura și topografia fac ca Austria să ofere în anumite domenii un know-how cu baze foarte temeinice, de exemplu, în muzică, execuția de tuneluri, construcțiile din lemn, durabilitate sau agricultură ecologică. Furnizorii de servicii educaționale din Austria au acces la o vastă experiență în domeniu și oferă asistență clienților internaționali să beneficieze de un avantaj prin cunoștințele deținute.

Sectorul turistic reprezintă un domeniu special de expertiză al sectorului educațional austriac. Austria, cu peisajele sale montane și lacustre, cu zonele naturale de schi și pentru drumeții, văile fermecătoare și colinele line dispune „în mod natural” de centre excelente de pregătire în domeniul turismului, precum și de companii de formare remarcabile.

Austria dispune și de oferte educaționale care se bucură de un prestigiu internațional deosebit la nivel de nișe, cum ar fi în domeniul studiilor postuniversitare din industria petrolului și a gazelor. Un furnizor austriac de servicii de formare specializat în acest domeniu a fost desemnat „Best SME Training Provider of the Year” la decernarea premiilor Getenergy Global Awards din Londra în 2016 și a continuat să-și apere cu succes acest titlu în 2017.

Universități și colegii tehnice

Încă din clasa a IX-a sunt disponibile școli profesionale în Austria, iar în sectorul terțiar este extinsă legătura dintre teorie și practică. Universitățile și colegiile tehnice din Austria cooperează îndeaproape cu mediul economic și dezvoltă într-o pondere tot mai ridicată programe duale în cooperare cu întreprinderile comerciale.

Cu aproximativ 22.000 de studenți, WU Wien (Universitatea de Științe Economice din Viena) este una dintre cele mai mari universități economice din Europa. Calitatea acesteia este confirmată și certificată printr-o acreditare triplă acordată de către EQUIS, AACSB și AMBA, cele mai importante acreditări pe plan internațional pentru universitățile economice.

Technische Universität Wien (Universitatea Tehnică din Viena) dispune de aproximativ 4.800 de angajați și este cea mai mare instituție de cercetare și educație din Austria în domeniul științelor naturii și al tehnicii.

Absolvenții Montanuniversität Leoben (Universitatea Montană Leoben), o universitate pentru minerit și metalurgie, beneficiază de oportunități excelente pe piața muncii.

Cunoștințe economice - la nivel mondial

Suplimentar față de universitățile de stat, în Austria există și o universitate privată (MODUL University), care oferă studii economice complete în limba engleză în domeniul economiei până la doctorat, cu accente în domeniul turismului, al Sustainable Development, New Media Technology și al Public Governance. Din anul 2016, MODUL University se prezintă cu oferte în domeniul turismului în Dubai și Nanjing (China).

Programele de masterat de la IMC Fachhochschule Krems (Colegiul tehnic IMC Krems) în „Management internațional” pot fi urmate, printre altele, în Azerbaidjan, Vietnam sau China și asigură absolvirea studiilor de masterat recunoscute în Austria.

Alți furnizori privați de servicii educaționale se specializează în domeniul cursurilor de formare și perfecționare care se bucură de o apreciere deosebită din partea persoanelor cu funcții de conducere din companiile austriece și străine. Pentru persoanele interesate de la nivel internațional în Austria există un furnizor de top de servicii de consultanță și e-learning, care reprezintă una dintre cele mai importante companii din Europa și realizează la nivel mondial proiecte în domeniul instruirii și al cooperării în domeniul dezvoltării.

Universitățile austriece și colegiile tehnice oferă tot mai multe programe de masterat, de licență și Executive Education în limba engleză. Diplomele austriece în învățământul terțiar sunt recunoscute pe plan internațional, iar numeroase cursuri oferite de furnizorii austrieci de servicii educaționale sunt certificate pe plan internațional (de exemplu, certificat ISO).

Întrebări și răspunsuri ale viitorului

Importanța predării și a misiunii sociale pentru procesele de cercetare, acreditare și înregistrare, sustenabilitatea în întregul sistem, de exemplu, la construcția campusului – termen cheie „Sustainable Buildings” –, acestea reprezintă întrebări importante ale viitorului la care răspund încă de pe acum furnizorii de servicii educaționale din Austria.

La ofertele educaționale clasice se adaugă învățarea digitală, tehnologiile de predare și învățare și soluțiile software pentru profesori și cursanți. Transformarea demografică, cu termenul cheie „Ageing Society” și modificările pe piața muncii conduc la creșterea importanței temei „Lifelong learning”.

În ceea ce privește educația și transferul de cunoștințe apar și întrebări cu privire la conformitate și etică. În acest sens, universitățile publice din Austria respectă de mulți ani cele mai înalte standarde. În plus, acest domeniu este abordat științific la universități și colegii tehnice, iar instituțiile austriece de educație pun la dispoziție servicii de formare în domeniul conformității. De aceste elemente, precum și de numeroase oferte educaționale suplimentare disponibile în Austria beneficiază companiile din țară și din străinătate.
listen