Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Peisajul arhitectural austriac și-a câștigat buna reputație internațională prin proiectele exemplare de mare anvergură, în special prin proiectele speciale. Clienții internaționali se pot bizui pe know-how-ul austriac în domeniul proiectării. Arhitecții austrieci folosesc de exemplu materialele în moduri noi, de exemplu sticla curbată pentru fațade unice, sau lemnul ca material de prelucrat. Acesta este răsucit, îndoit, sudat, bătut cu dibluri și folosit la amenajările interioare și la fațade.  În general, construcțiile din lemn au în Austria o tradiție îndelungată și se bazează pe o expertiză de neegalat la nivel internațional. Nu e de mirare, însă, că cea mai înaltă casă din lemn din lume a fost proiectată de un birou de arhitectură din Austria și ridicată de un constructor austriac din Viena specializat în lemn.
listen

Gama de prestații

În Austria există aproximativ 5.000 de arhitecți cu atribuții de execuție. Aceștia consiliază, proiectează, concep și planifică obiective de construcții și oferă asistență pe parcursul realizării acestora. Aceste birouri de arhitectură oferă o gamă extinsă de servicii, de la construcții de clădiri complete, la amenajarea interioară, până la proiectarea urbană și amenajarea teritoriului. De la execuția de clădiri noi până la renovarea, reconstrucția și conservarea clădirilor, birourile austriece de arhitectură își oferă expertiza pe plan național și internațional.

Instruirea fundamentată contribuie la calitatea superioară a planificării „Made in Austria”.

În ceea ce privește serviciile de arhitectură din Austria, se evidențiază și buna cooperare cu alte sectoare și expertiza specială în domeniile durabilității, utilizării durabile a materialelor și al managementului siguranței.

Printre birourile de arhitectură din Austria se regăsesc companii cu tradiție îndelungată care implementează proiecte în întreaga lume, însă în special birourile mici ies în evidență prin proiectele speciale realizate. De exemplu, clădirea Europäischen Zentralbank (Banca Centrală Europeană) din Frankfurt, Musée des Confluences (Muzeul Confluențelor) din Lyon, Franța, și Dalian International Conference Center (Centrul Internațional de Conferințe Dalian) din China poartă semnul distinctiv al unui birou de arhitectură din Austria.

Specializare în domeniul construcțiilor din lemn

Austria deține calitatea de lider în sectorul construcțiilor din lemn. În anul 2015 a fost prezentată mass-media „HoHo Wien”. Turnul de lemn, cu cele 24 de etaje, este cea mai înaltă clădire de acest gen din lume. Condiția pentru acest amestec este reprezentată de un sistem inovator de construcții care asigură o flexibilitate maximă a suprafețelor utile. Nucleele de beton cu rol de rigidizare sunt utilizate pentru viabilizare, iar construcția din lemn pentru utilizarea în clădiri publice este prevăzută cu un sistem de fixare. Ponderea construcției de lemn este impresionantă, fiind de 74%.

Durabilitatea ca termen cheie

Și tehnologia pentru realizarea de case pasive în Austria se bucură de cerere la nivel internațional. Din totalul de case pasive înregistrate, una din cinci se află în Austria. Aproape 40% din suprafața de aprovizionare cu energie (2,58 milioane de metri pătrați) din întreaga lume provine din Austria.

Au fost întreprinse numeroase eforturi în domeniul construcțiilor durabile în ultimele decenii. Cerințele legale s-au modificat, iar posibilitățile tehnice au continuat să se îmbunătățească. Între timp, se construiesc case care oferă plus de energie, ceea ce înseamnă clădiri care produc mai multă energie decât consumă. Birourile de arhitectură din Austria manifestă o deschidere deosebită pentru realizările în domeniul cercetării materialelor grație cărora pot fi valorificate, de exemplu, fațadele, pentru producerea de energie.

Experți din Austria

Arhitecții din Austria beneficiază de o instruire fundamentată, de specialitate. În Austria, arhitectura poate fi studiată în următoarele centre: