Inhalt

Privire de ansamblu

Standard Content Module
Întreprinderile austriece realizează procese prin care să producă cu eficiență maximă, carburanți bio din diferite materii brute precum: ulei vegetal, uleiuri uzate și grăsimi animale. Aceste companii proiectează, construiesc și administrează instalații solare de anvergură pentru prepararea de apă caldă, încălzirea încăperilor, obținerea căldurii de proces și de răcire solară. Ele produc de asemenea sisteme fotovoltaice plutitoare. Inventivitatea austriacă are o îndelungată tradiție în domeniul energetic; pompa de căldură, una dintre cele mai eficiente și mai progresiste metode de încălzire și răcire a fost inventată în Austria în urmă cu 150 de ani. Și astăzi, liderul tehnologic din acest sector este tot o firmă austriacă care produce peste 8.000 de pompe de căldură pe an.
listen

Austria are o experiență bogată în domeniul energiilor regenerabile ce reprezentă resursele energetice durabile. Laboratoarele de cercetare și centrele de dezvoltare ale companiilor austriece au realizat o tehnologie recunoscută la nivel internațional, care și-a dovedit fiabilitatea la nivel mondial prin eficiență și calitate. Invențiile și optimizarea mașinilor și a echipamentelor pentru valorificarea hidroenergiei sunt considerate dintotdeauna domeniul de competență al companiilor austriece și sunt la mare căutare la nivel mondial. O sursă suplimentară pentru energiile regenerabile este reprezentată de potențialul energetic al biomasei provenite din materii prime regenerabile. 

Austria joacă un rol esențial în dezvoltarea tehnologiei în domeniul energiei regenerabile, iar clienții internaționali beneficiază din partea Austriei de o ofertă completă în numeroase domenii ale branșei, precum:

  • Energia hidroelectrică: producția de instalații, turbine, consultanță și inginerie
  • Biomasă: biogaz, lemn, așchii de lemn, pelete, producția de instalații, producția de cazane, manipularea materialelor
  • Energie termică solară și fotovoltaică: module, consultanță și proiectare
  • Energia eoliană: producători de turbine, producția de instalații, consultanță, exploatarea parcurilor eoliene
  • Pompe de căldură

Peste o treime dintre modulele fotovoltaice din Austria sunt exportate. În cazul cazanelor pe bază de biomasă și colectoarele solare termice, cota de export este cu mult peste 70%.

Mediul antreprenorial

Companiile austriece din sectorul energiei regenerabile dețin calitatea de multipli campioni mondiali la nivel de nișă. Numeroase IMM-uri se ocupă de asemenea, de servicii de proiectare și consultanță. Producătorii din branșă oferă soluții personalizate, orientate către client, care au o componentă de servicii cotată peste nivelul mediu. În cele ce urmează prezentăm câteva exemple:

O companie austriacă a evoluat de la originile sale reprezentate de producția de sticlă ajungând la produse fotovoltaice utilizate în sectorul construcțiilor. 

Un producător austriac a livrat două turbine Francis și generatoare pentru extinderea centralei hidroelectrice Mica din Canada. 

În Austria există un pionier în dezvoltarea tehnologiei de încărcare a bateriilor, care economisește energia și a costurile.

Furnizorul principal al sistemelor de încălzire cu biomasă din Europa este de origine austriacă.

Primul sistem fotovoltaic all-in-one disponibil la nivel mondial, ușor de utilizat și cu un design ieșit din comun provine din Austria.

Persoane cu responsabilitate

Instruirea personalului prezintă o importanță deosebită în sectorul energiei regenerabile. Particularitatea Austriei reprezentată de „sistemul dual” (ucenicie într-o companie și frecventarea cursurilor unei școli profesionale) garantează disponibilitatea și pe viitor a specialiștilor care vor putea combina teoria și practica. Și formările interdisciplinare la universitățile de științe aplicate și colegiile tehnice îi ajută pe clienți să se bazeze și în viitor pe expertiza austriacă din domeniul surselor regenerabile de energie.

Companiile austriece din branșă doresc să contribuie în mod activ la atingerea obiectivelor ce privesc condițiile climatice. Acestea își asumă cu seriozitate responsabilitatea față de mediul înconjurător și desfășoară activitățile proprii în condiții durabile și cu diligență. Este de asemenea de luat în considerare aspectul de siguranță. Generarea de energie din surse regenerabile se realizează de regulă la scară redusă și în mod descentralizat prezintă astfel o stabilitate mai ridicată în cazul unor defecțiuni individuale. Dezavantajul resurselor naturale este reprezentat de variabilitatea disponibilității. Prin urmare, companiile austriece sunt preocupate de aspecte privind stocarea energiei electrice și siguranța aprovizionării cu energie regenerabilă. În acest mod aceste companii contribuie la o dezvoltare pozitivă în sectorul energetic.