Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Campion mondial la hidroenergie, campion european la energii regenerabile importantă țară de tranzit pentru energie, pentru Occident și Orient: Industria energetică a Austriei valorifică din plin poziția și geografia deosebită a țării, dezvoltând astfel know-how-ul pentru care este renumită la nivel internațional.
listen

Companiile austriece din industria energetică se ocupă de producția și furnizarea de energie electrică, exploatează centrale electrice și sisteme de stocare. Industria include și furnizarea de energie electrică pe baza soluțiilor IT, Smart Metering, producția de instrumente de control și a tehnicii de reglare și construcția de rețele. În plus, companiile austriece dispun de know-how în extracția și distribuția de petrol și gaze, în sectorul resurselor regenerabile de energie, în special hidroenergetice, în construcția de turbine și instalații. Austria nu produce energie electrică provenită din sectorul nuclear. 

Austria joacă un rol important ca țară de tranzit în comerțul internațional cu energie în Europa. O mare parte a importurilor către Europa de Vest din Orientul Mijlociu, din zăcămintele din regiunea Caucazului și din Rusia traversează Austria, în special prin conducta transalpină de petrol.

Puncte forte din geografie și tradiție

Industria energetică din Austria valorifică punctele forte geografice ale țării, utilizează în condiții optime resursele disponibile și perfecționează acest know-how pentru aplicațiile internaționale.

Austria dispune de propriile rezerve de petrol și gaze, a căror extracție se bucură de o tradiție îndelungată. Companiile austriece s-au specializat intens și sunt căutate ca parteneri în sectorul energetic internațional. 

Energie regenerabilă

Sursele de energie regenerabilă devin tot mai importante la furnizare. Voința politică, legile stricte și un nivel ridicat de eforturi în domeniul cercetării și dezvoltării corespund acestei tendințe. Acest aspect conduce la un nivel ridicat de know-how și la o competență excelentă în domeniul energiei regenerabile din Austria. În comparație cu celelalte state UE, Austria ocupă primul loc în ceea ce privește ponderea energiilor regenerabile în producția de energie electrică și cu raportare la suprafața măsurată a țării. Unul dintre succesele eforturilor în acest domeniu este reprezentat de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Industria petrochimică responsabilă

Una dintre cele mai mari companii industriale listate la bursă în Austria extrage și comercializează petrol și gaze și oferă soluții inovatoare în domeniul energetic și produse petrochimice de înaltă calitate într-o manieră responsabilă. Cu o capacitate anuală de rafinare de 17,8 milioane de tone și aproximativ 3.800 de stații de alimentare cu carburant în 10 țări, această companie definește un standard fără echivoc privind competența internațională a industriei petrolului și a gazelor naturale din Austria.

Inovația în sectorul gazelor naturale

O inovație specială realizată în Austria este reprezentată de dezvoltarea unei tehnologii care permite generarea artificială de gaze din energia eoliană și solară. Proiectul „Underground Sun Conversion” va face posibilă pentru prima dată „generarea” naturală a gazului direct într-un zăcământ de gaze naturale, prin intermediul unui proces microbiologic inițiat în mod concentrat, cu o stocare imediată la locația respectivă. Prin intermediul acestei metode unice, este reprodus procesul natural de generare a gazelor naturale.

Competență hidroenergetică

Austria este o țară model în domeniul hidroenergetic. Turbinele și generatoarele din producția austriacă stabilesc în mod periodic noi recorduri în ceea ce privește dimensiunea și puterea. O companie austriacă cu o experiență de peste 70 de ani este unul dintre cei mai mari furnizori de la nivel mondial în domeniul producției hidroenergetice a curentului electric. Turbinele pentru centralele electrice din Elveția, Coreea de Sud sau Pakistan, furnizate de către această companie, sunt cele mai mari și mai puternice din întreaga lume.

Cunoștințe de specialitate

Un specialist în tehnologia motoarelor cu gaze cu peste 1.700 de angajați la nivel mondial și un producător de componente non-magnetice pentru foraj direcțional și alte elemente de înaltă precizie pentru extracția de petrol și gaze reprezintă doar două exemple de cunoștințe de specialitate deținute de către companiile austriece din industria energetică, utilizate pe plan mondial.

Perspective

În industria energetică se remarcă o tendință către Big Data, Smart Meter și către centralele energetice virtuale, o asociere a furnizorilor descentralizați de energie care își comercializează energia împreună. 

O problemă importantă pentru viitor este reprezentată de securitatea rețelei, de stocarea energiei electrice și compensarea fluctuațiilor generate de producția pe baza energiilor regenerabile. Companiile austriece se implică cu succes și în aceste domenii și oferă soluții care se bucură de cerere pe plan internațional.