Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Trenurile urbane și tramvaiele din Köln provin din Austria. Aceeași proveniență o au și tehnica de securitate și tehnica de control şi gestionare a orașului New York, precum și ușile IFE atât de folosite ale trenurilor. Industria feroviară austriacă ocupă locul întâi în statistica internațională a brevetelor din domeniul feroviar cu 45 de brevete raportate la un milion de locuitori. Cota de export a companiilor austriece este de peste 70 de procente.
listen

Sistemele feroviare devin tot mai frecvent prima opțiune la alegerea mijloacelor de transport, în special în transportul transcontinental de mărfuri și la soluțiile urbane pentru traficul feroviar. Fie că este vorba despre trenuri de mare viteză, trenuri rapide, tramvaie sau trenuri de marfă, căile ferate reprezintă un pilon important în transporturile zilnice. Sistemele feroviare reprezintă încă din prezent un element-cheie pentru conceptele sustenabile de transport, o tendință care se va intensifica în viitor.

Sectorul transportului pe calea ferată din Austria are la bază o tradiție îndelungată reprezentată de baza know-how-ului său. Companiile austriece își desfășoară activitatea în domeniul transportului de călători și de mărfuri, al tehnologiei de siguranță și comandă (semafoare, comunicații mobile, sisteme de control) și al Light Rails pentru zonele urbane. Aceste domenii includ sistemele feroviare urbane, tramvaiele și metrourile. 

Portofoliu extins

Portofoliul transportului feroviar acoperă și zone complet noi și este extrem de inovator. În plus față de sectoarele tradiționale, filialele care derulează de regulă activități operative deservesc segmente noi, de exemplu, mărfuri, logistică, turism, planificare, proiectare, compatibilitate ecologică și cooperări internaționale. 

Din categoria industriei de furnizori de componente din sectorul transportului feroviar fac parte producția de sisteme mecanice (mecanisme de antrenare, locomotive, drezine), echipamentele și sistemele pentru operațiuni feroviare, construcția de căi ferate, suprastructură și infrastructură, gări, terminale de depozite și logistice, tehnologii de mediu și de siguranță, precum și soluții IT.

Highlight Light Rail

Tramvaiele la care s-a renunțat în urmă cu mai multe decenii se bucură din nou de actualitate. De exemplu, douăzeci de orașe din Franța mizează din nou pe tramvaie. Contribuția austriacă în sectorul Light Rail pentru zonele urbane și al tehnologiei de comandă și siguranță este recunoscută la nivel mondial. Indiferent dacă este vorba despre componente din cauciuc rezistente la foc, oxidul de aluminiu pentru frânare și pentru rulare sau despre clemele speciale pentru firele de contact: companiile austriece sunt implicate semnificativ în tendința de viitor din sectorul Light Rail.

Inovații

Industria feroviară austriacă este deosebit de puternică și inovatoare în contextul unei comparații internaționale. În ceea ce privește densitatea inventatorilor, Austria se situează în top în acest domeniu și dispune de cele mai ridicate investiții pentru cercetare și dezvoltare pe cap de locuitor în traficul feroviar.

Sunt realizate investiții pentru asigurarea celui mai ridicat nivel calitativ și pentru tehnologia viitorului. Astfel, transporturile pe calea ferată oferă avantajul unui consum mai redus de energie, iar transportul feroviar contribuie semnificativ la reducerea globală a emisiilor de C02.

Un alt subiect care constituie o preocupare pentru branșă este reprezentat de conducerea autonomă. Și la acest capitol, industria feroviară austriacă este adaptată tendințelor vremurilor. Și digitalizarea sistemelor de comandă reprezintă un domeniu suplimentar de dezvoltare din viitor.