Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Furnizorii austrieci de tehnologie de informații și telecomunicații sunt prin produsele lor în topul pieței internaționale. Spectrul de produse este foarte larg, de la automatizare până la dezvoltarea aplicațiilor. Competența austriacă concentrată este integrată în numeroase smartphone-uri: Plăci semiconductoare, componente NFC și senzori.  Pînă li sistemele de acces în spațiul public, de ex. pentru teleschiuri, stadioane sportive sau aeroporturi, sunt adeseori „made in Austria“.
listen

Austria promovează intens activitățile în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și s-a dezvoltat într-o locație de top în acest domeniu. Numeroase concerne internaționale își desfășoară activitatea în această țară, dar și companiile austriece ocupă poziții de lider pe piețele internaționale din sectorul TIC. În Austria, cercetarea intensivă în aceste domenii de tehnologie este susținută de către sectorul public prin programe de finanțare și de un sistem fiscal atractiv. Aproximativ 290.000 de angajați care dispun de un nivel ridicat de calificare lucrează în sectorul TIC din Austria.

Cercetare

Cercetarea și dezvoltarea reprezintă fundamentul succesului industriei TIC. Societatea de promovare a cercetării din Austria (FFG) încadrează în prezent Austria între primele 3 locații europene de cercetare în domeniul TIC. De exemplu, în ceea ce privește producția de cipuri, ponderea activităților de cercetare și dezvoltare se situează la aproximativ 15-20%. Companiile TIC din Austria obțin rezultate excelente și în ceea ce privește programele-cadru ale UE.

Activitatea de cercetare desfășurată de către companii este sprijinită și de programe publice de finanțare specializate pentru acest sector, cum ar fi programul cadru „ICT of the Future”. Numeroase activități de cercetare în domeniul TIC sunt derulate în centre de competență, în care întreprinderile și instituțiile academice lucrează la programe comune de cercetare.

Companii

Aproximativ trei sferturi dintre companiile austriece din sectorul TIC dispun de mai puțin de zece angajați. Cel mai mare furnizor de servicii IT din Austria beneficiază de peste 100 de birouri în peste 30 de țări din întreaga lume. De peste 45 de ani, această companie oferă servicii profesionale IT în sectoarele Data Center, Integrated Applications, Business Process Outsourcing, Banking & Insurance Solutions, IT-Consulting, Industry Solutions pentru clienții din țară și din străinătate.

Și un furnizor de sisteme de soluții logistice de automatizare și la cheie, care deține poziția de lider, își desfășoară activitatea în Austria. Începând cu anul 1969, compania implementează la nivel mondial soluții logistice necesare la nivelul intern al întreprinderilor, de la mici aplicații în domeniul tehnologiei transporturilor până la centre complexe de logistică. 

Smart și sigur

Industria austriacă din domeniul TIC acordă o atenție deosebită soluțiilor inteligente și durabile. Exemple în acest sens sunt reprezentate de „Smart City Vienna” și de proiecte de mobilitate inteligentă realizate de către companiile austriece. 

Liderul pieței mondiale pentru Radio Frequency Identification (RFID) - tehnologiile de identificare prin radiofrecvență - și tehnologiile Near Field Communication (NFC) este din Austria. Printre altele, compania se concentrează asupra aplicațiilor din domeniul „Smart City” și, în special, asupra posibilităților de optimizare a traficului. Componentele inovatoare cu semiconductori și sistemele asociate de acces și coborâre fără contact sunt concepute să asigure un nivel mai ridicat de confort la utilizarea transportului public și să contribuie în acest mod la domeniul „Green Mobility”.

Și siguranța și cerințele de siguranță joacă un rol important în sectorul TIC. În special pentru viața în zonele urbane se vor contura numeroase provocări. Fie că este vorba despre sisteme de trafic, emisii, securitatea personală și a datelor sau siguranța aprovizionării: produsele și serviciile inovatoare din sectorul TIC sunt la mare căutare în toate domeniile.