Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Fie că este vară, fie că este iarnă: Austria are o ofertă de sporturi și de agrement foarte variată: schi, drumeții, natură, muzee, tradiții, arhitectură, turism urban, turism medical, evenimente culturale, gastronomie de top, artă culinară, vinuri, servicii hoteliere de înaltă clasă. Toate acestea sunt puse la dispoziție individual și personal, căci 80% dintre firmele de turism din Austria sunt întreprinderi de familie.
listen

Cele 90.000 de întreprinderi din industria turismului și a timpului liber fac parte din sectoarele gastronomie, hotelieră, petrecerea timpului liber și practicarea activităților sportive, agenții de turism, cinematografe, companii culturale și de divertisment, precum și întreprinderi din domeniul sănătății. Valoarea adăugată directă și indirectă este de aproximativ 56,5 miliarde euro pe an, ceea ce reprezintă peste 16% din produsul intern brut (PIB). Sectorul turismului și al timpului liber asigură în Austria direct sau indirect circa 715.000 de locuri de muncă.

Peste 30 de grupuri profesionale sunt reprezentate în Asociația de specialitate a societăților de agrement și sport înregistrate la Camera de Comerț și Industrie a Austriei. Acestea includ, printre altele, ghizi turistici, companii de fitness, manejuri, închirieri de ambarcațiuni, operatori de campinguri, școli de dans sau cazinouri și automate de distribuție.

Expertiză despre țară și oameni

Industria agențiilor de turism din Austria este dominată de un număr foarte ridicat de întreprinderi mici, cu unul până la nouă angajați. În prezent, aproximativ 730 de agenții de turism își desfășoară activitatea în calitate de operatori de turism.

Ghizii turistici asigură o contribuție semnificativă la imaginea pozitivă a Austriei. Aceștia prezintă oaspeților arta și cultura, precum și natura și stilul de viață din Austria. Sunt cunoscători ai istoriei și, în același timp, ai tendințelor actuale. Cu ajutorul unei platforme, turiștii dispun de posibilitatea de a selecta un ghid care să vorbească limba lor și de a elabora un program complet individualizat în funcție de cerințele lor. 

Bine organizat la toate nivelurile 

Industria organizării de evenimente asigură o poziție deosebită pentru Austria, ca locație turistică, în contextul competiției internaționale. Evenimente de amploare, cum ar fi balul operei sau cursele de schi, reprezintă specialitatea acestora, iar în numeroase landuri au dobândit un renume inegalabil. În această industrie sunt stabilite tendințe, de exemplu, în domeniul digitalizării, al turismului sustenabil și al turismului medical.

O atenție deosebită este acordată securității în special la evenimentele de amploare, deoarece un asemenea demers constituie și un argument important pentru alegerea Austriei ca destinație turistică. O infrastructură hotelieră deosebită și conexiunile excelente pentru transportul internațional completează oferta. 

Asumarea responsabilității

Companiile austriece sunt un exemplu în domeniul sortării și prevenirii generării deșeurilor, în ceea ce privește metodele de construcție cu reducerea consumului de energie, la utilizarea formelor alternative de energie și în sectorul E-Mobility.

De asemenea, se acordă prioritate chestiunilor etice în ceea ce privește gestionarea alimentelor, precum și utilizării durabile a naturii în scopuri turistice și accesibilității fără restricții. Reglementările stricte din Austria din sectorul Compliance produc un impact în special asupra serviciilor gastronomice de top.

Asistență profesională pe pârtiile de schi

Pregătirea instructorilor de schi din Austria reprezintă una dintre ofertele din branșă care se bucură de cel mai mare succes și este exportată în diferite țări din întreaga lume. Pentru a face față schimbărilor și evoluțiilor din industria schiului, Asociația Școlilor de Schi din Austria a perfecționat programa de instruire în domeniul cursurilor de schi în colaborare cu asociațiile de instructori de schi.

O ofertă specială: cursuri de bază de schi cu o durată de trei zile. Această campanie oferă începătorilor, familiilor sau persoanelor care doresc să se readapteze la acest sport oportunitatea de a (re-) învăța schiul pe pârtie în cel mai scurt timp în cadrul uneia dintre numeroasele școli profesionale de schi din Austria. 

Formare profesională

Formarea profesională joacă un rol foarte important în industria sportivă și de agrement din Austria și este recunoscută la nivel internațional. Pentru a garanta buna calificare a angajaților, sunt oferite cursuri de instruire profesională și certificări. Numai în turism există zece profesii disponibile pentru instruire, fiecare având un profil specific și cerințe distincte.

O formare profesională temeinică a angajaților este foarte importantă pentru o țară care oferă servicii de turism de calitate, precum Austria, și este disponibilă în 28 de școli de turism, respectiv sub forma unui studiu în domeniul turistic. Acest aspect înseamnă, de asemenea, că numeroși bucătari de renume, directori de hoteluri, manageri de evenimente și din sectorul sănătății din Austria, nu își desfășoară activitatea doar la nivel național, ci, în mod frecvent, și pe plan internațional. 

Evenimente Go green 

Numeroși organizatori din Austria doresc evenimente durabile. O platformă le oferă firmelor o interfață comună cu oferte sustenabile pentru industria de evenimente.
Indiferent dacă este vorba despre locația potrivită, un hotel ecologic sau un furnizor de produse alimentare organice, evenimentele durabile din Austria pot fi planificate chiar de la început, de la paharul refolosibil până la tehnologia și echipamentele de eveniment. 

Știați că …

Viena se numără printre primele 5 orașe din lume în care sunt organizate congrese?
Dunărea este fluviul cel mai circulat din lume de nave cabină?