Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Aproape 480 de companii activează în Austria în domeniul tehnologiei medicale. Acestea generează o cifră de afaceri anuală de peste șapte miliarde de euro și sunt o parte importantă a economiei austriece orientată la export. Pe lângă companiile tradiționale de succes există de asemenea firme nou înființate demne de luat în considerare, ca de ex. în domeniul asistenței medicale-IT.
listen

Echipamentele din domeniul tehnicii medicale și tehnologiile asociate au constituit întotdeauna o parte importantă a industriei Life Science din Austria. Sectoarele de activitate ale acestei branșe foarte diverse: de la teste de glicemie până la scaune cu rotile, de la scanere CT la seringi. Companiile austriece sunt reprezentate pe piața internațională prin tehnologia medicală, produse farmaceutice, materii prime, dar și inginerie și servicii. 

Într-o branșă caracterizată prin specializare și inovație, clienții din întreaga lume profită de know-how-ul și structurile de cercetare ale partenerilor lor austrieci. Dar Austria reprezintă o destinație care se bucură de tot mai multă căutare și pentru serviciile sale de sănătate, indiferent dacă este vorba despre intervenții chirurgicale, recuperare sau medicină preventivă și wellness.

Cunoștințe de specialitate

Tehnica medicală electromecanică joacă un rol esențial în branșă. Din categoria furnizorilor fac parte companii care se concentrează pe echipamente de măsurare EKG sau EEG. Numeroase companii din domeniul tehnicii medicale s-au specializat în dezvoltarea și furnizarea de software pentru medicină, telemedicină și E-Health. De exemplu, din categoria produselor acestor companii fac parte soluții software care permit personalului medical să localizeze și să monitorizeze pacienții în timp real, cum ar fi sistemele de asistență de urgență, respectiv de protecție pentru pacienții dezorientați.

Oamenii de știință și reprezentanții industriei din Austria ocupă poziții de lider în special în ceea ce privește evoluțiile actuale în sectorul tomografiei cu ultrasunete și rezonanță magnetică (RMN). Aceștia dezvoltă soluții clinice IT pentru fluxul de lucru și diagnosticarea imagistică, precum și sisteme de captare și prelucrare a imaginilor în spitale și instituții medicale.

Competență în domeniul soluțiilor medicale

Unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii tehnice medicale din Austria combină expertiza din sistemele de diagnosticare imagistică și cercetările și dezvoltările privind realizarea de noi medicamente. 

Originară din Austria este o companie care deține poziția de lider tehnologic în domeniul soluțiilor auditive implantabile. Cu 30 de ani de cercetări concentrate, compania ocupă o poziție de top în cadrul eforturilor de extindere a bazelor tehnice și științifice în domeniul implanturilor auditive. 

Liderul pieței mondiale pentru cipurile polimerizate micro-structurate dispune de un centru certificat de producție în Austria și acoperă întregul lanț valoric, de la dezvoltare, la producție și asigurarea calității până la logistică. În acest context sunt respectate toate cerințele de reglementare ale piețelor țintă. 

O companie austriacă din sectorul High-Tech este unul dintre cei mai importanți actori de pe piața mondială din domeniul tehnologiilor de securitate și comunicare pentru spitale și cămine. Aceasta proiectează, produce și vinde printre altele, sisteme de apelare a asistentelor medicale care facilitează activitatea cotidiană a personalului de îngrijire din spitale și cămine de bătrâni și oferă pacienților certitudinea că pot solicita ajutor în orice moment. Interconectarea internațională este asigurată prin intermediul filialelor din Polonia, Suedia și Ungaria, precum și prin reprezentanțe din Cehia, Slovacia și Rusia. 

O companie inovatoare tradițională din Austria dezvoltă soluții personalizate de transport pentru probe de sânge, medicamente și multe altele și contribuie în acest mod la asigurarea unei îngrijiri optime a pacientului. Centrele pentru asistentele medicale, laboratoarele și farmaciile profită de reducerea volumului activităților manuale de rutină, de trasabilitatea completă a transporturilor și de evitarea surselor de eroare. Conexiunile directe cu roboții din farmacie și liniile din laborator oferă mai mult timp, siguranță și calitate în îngrijirea pacienților.

De peste 145 de ani, o companie austriacă proiectează, construiește și optimizează vehicule de salvare. Anual sunt fabricate și livrate peste 1.000 de vehicule. Acest furnizor dispune de sucursale în Germania, Slovacia și România. În plus, el are și o rețea mondială de parteneri de distribuție.

Viitor

În calitate de domeniu transversal, industria actuală a sănătății cuprinde pe lângă activitățile orientate către pacient, numeroase domenii suplimentare de activitate. Importanța acordată elementului „sănătate” este tot mai ridicată în contextul transformărilor demografice, iar piețele și industriile înregistrează schimbări fundamentale. Sunt solicitate dispozitive medicale inovatoare care asigură o îngrijire medicală optimă a pacientului la domiciliu și contribuie la creșterea calității vieții persoanelor afectate. 

Digitalizarea este un factor important de impulsionare a inovațiilor tehnologice în domeniul asistenței medicale interconectate și mobile. Connected Healthcare oferă noi stimulente și soluții care vor transforma complet îngrijirea medicală a viitorului. Sănătatea ar putea constitui factorul de declanșare a celor mai importante progrese în domeniul inovației și al tehnologiei în viitor.