Inhalt

Prezentare de ansamblu

Standard Content Module
Turismul de iarnă în Austria este cel mai apreciat din întreaga lume. Principalele trei motive: ospitalitatea austriacă, un raport calitate-preț foarte bun și o infrastructură turistică la cel mai înalt nivel.
listen

Know-how-ul în turism și infrastructură din Austria este foarte variat: producătorii și furnizorii de servicii din industria sporturilor de iarnă, în special operatorii de instalații pe cablu și administratorii zonelor de schi, consultanții și proiectanții de infrastructură și autorii proiectelor în domeniul turismului, precum și proprietarii de spații de cazare, ai unităților de alimentație publică și de agrement.

Austria dispune de numeroase companii mici și mijlocii în acest domeniu, precum proiectanții, arhitecții, consultanții și producătorii de echipamente, cum ar fi bicicletele, trambuline, parcuri de cățărare sau platforme de vizionare. Mai ales companiile care oferă servicii în domeniul schiului și cele care administrează instalațiile pe cablu se bucură de o tradiție îndelungată în Austria.

Iarna la munte

Aproximativ două treimi dintre turiști vizitează Austria pentru experiența de iarnă. În fiecare iarnă, căile ferate locale montane, hotelurile și alte facilități turistice cum ar fi spa-urile atrag prin ofertele pentru practicanții sporturilor de iarnă.

Vara la munte

Peste 80% dintre operatorii de instalații pe cablu din Austria funcționează în prezent și în timpul verii. De-a lungul anilor, vara montană a devenit tot mai mult un pilon extrem de important al industriei. Conceptele prin care căile ferate de vară montane oferă experimente speciale au condus la o evoluție pozitivă a unor regiuni turistice complete. Valorificarea peisajului montan în timpul verii include printre altele, practicarea ciclismului montan, drumețiile, descoperirea naturii, facilități precum parcuri de cățărare, de distracție sau lacuri artificiale în satele de munte.

Lderul pieței mondiale în domeniul instalațiilor pe cablu

Austria este liderul de piață în domeniul instalațiilor pe cablu și este recunoscută la nivel mondial pentru calitatea și siguranța dotărilor sale. Anual, sunt transportate până la 600 de milioane de persoane pe parcursul unui sezon de iarnă și sunt obținute până la 55 de milioane de zile de schi. Industria nu este numai una dintre cele care atrag cele mai multe investiții, ci și una dintre cele mai inovatoare.

Disponibilitatea ridicată de investiții a companiilor autohtone reprezintă condiția pentru ca practicarea schiului în Austria să fie cunoscută de către numeroși clienți ca o experiență extrem de bogată și la un nivel calitativ ridicat, iar oaspeții beneficiază de cele mai moderne și mai sigure echipamente.

Din motive variate, tot mai frecvent, instalațiile pe cablu sunt utilizate și în marile orașe. Acestea sunt folosite pentru transportul alternativ de călători, ca o reducere a gradului de încărcare a infrastructurii existente sau pentru asigurarea accesului la zonele montane de observație peisagistică.

Exemplul Chinei

Piața pentru produse outdoor și de agrement din China este în plină expansiune și înregistrează rate de creștere continuă. Consumatorii chinezi sunt din ce în ce mai interesați de sporturile de iarnă, iar decizia de găzduire a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 la Beijing a impulsionat piața chineză a sporturilor de iarnă. În ultimii ani, schiul a devenit un sport la modă pentru fanii sportului din clasa de mijloc. În prezent există peste 6 milioane de schiori în China, iar numărul acestora crește.

Personal calificat

Industria de instalații pe cabluri reprezintă un angajator important în Austria și asigură aproximativ 99.300 de locuri de muncă cu normă întreagă, dintre care 17.300 direct la operatorii de instalații pe cablu. La Landesberufsschule (Școala profesională a landului) din Hallein, viitorii tehnicieni din sectorul instalațiilor pe cabluri vor fi pregătiți prin intermediul unei instruiri cu o durată de trei ani și jumătate. Centrul internațional de competență din Salzburg oferă o hală de practică pentru instalațiile pe cablu, cu o gamă extinsă de telecabine și telescaune.

Viitor

În viitor va crește importanța de utilizare pe tot parcursul anului a infrastructurii turistice, în special utilizarea în timpul verii a instalațiilor pe cablu. Soluțiile moderne de mobilitate în ceea ce privește viteza, confortul și echiparea devin tot mai importante. Subiectul îndrumării vizitatorilor pe munte se îndreaptă de asemenea, spre centrul industriei. Trăirea experiențelor variate și descoperirea de noi elemente devin tot mai frecvent un argument pentru o călătorie de vacanță și opțiunea pentru o destinație. O infrastructură bine dezvoltată constituie cheia unei experiențe pozitive de vacanță.