Inhalt

AUSTRIA își ReÎNTĂRește poziția sa de, destinație de afaceri și politica sa de PROTECȚI A CLIMEI

Guvernul federal prezintă punctele cheie ale reformei fiscale eco-sociale.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Guvernul federal austriac a prezentat cele mai importante aspecte ale reformei fiscale eco-sociale, reformă care va intra treptat în vigoare de la 1 ianuarie 2022. După negocieri îndelungate a fost adoptat în final un pachet pentru consolidarea  Austriei ca destinație de afaceri. Reforma fiscală este menită să aducă o despovărare vizibilă economiei și activității angajaților și, în același timp, să ecologizeze sistemul fiscal. În total vor fi dizolocați în următorii 4 ani ca. 18 miliarde de euro. Reforma va reduce impozitul și cota de contribuție la 40% și va consolida competitivitatea economiei austriece. În același timp, emisiile vor fi reduse în mod durabil prin introducerea tarifării CO2.

Pentru economie sunt trei aspecte de o importanță vitală: consolidarea destinației de afaceri, dezpovărarea companiilor și sprijinirea ecologizării. Reforma fiscală este menită să aducă facilități de care companiile austriece și angajații lor au nevoie urgent pentru a asigura o creștere durabilă și o protecție a mediul. Activitatea investițională a companiilor va fi, de asemenea consolidată prin introducerea unei alocații pentru investiții.

ReFocus Austria - Deschizător de uși în întreaga lume pentru economia Austriei 

Inițiativa ReFocus Austria este o componentă centrală a planului de relansare economică, lansat de Guvernul Austriei pentru reconstrucția economică după criza Corona. ReFocus Austria este o inițiativă comună a Ministerului Federal Austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale, a Ministerului Federal Austriac pentru Digitalizare și Localizare a Afacerilor, a Camerei Economice Austriece, a Austria Werbung și ai reprezentanților mai multor ministere federale. Austria se prezintă la nivel mondial ca o destinație puternică, stabilă și inovatoare în inima Europei. Până în iunie 2022, peste 100 de autorități reprezentative inclusiv cu ADVANTAGE AUSTRIA, vor organiza evenimente personalizate în întreaga lume pentru a promova Austria ca destinație de afaceri.