Inhalt

TROFEE internațioanle PENTRU VINURILE AUSTRIEI

Viticultorii austrieci produc vinuri de cea mai bună calitate. Acest lucru este demonstrat de succesul obținut în ultimele luni în marile competiții internaționale și în cadrul degustărilor de vinuri de top. Rezultatul: medalii de aur, victorii la trofee și chiar 100 de puncte Parker.


listen

SAUVIGNON ȘI VINUL DULCE: o provocare internațională

International Wine Challenge (IWC) din Anglia selectează în fiecare an cele mai buni vinuri provenite de la cei mai buni viticultori din lume. Austria a înregistrat anul acesta un succes deosebit: Südsteiermark DAC Kitzeck-Sausal din 2019, crama Schneeberger a câștigat Trofeul Internațional Sauvignon Blanc. Prin câștigarea acestui trofeu Austria a declasat uriașii Sauvignon Franța și Noua Zeelandă. De asemenea, Stiria și-a consolidat reputația de origine Sauvignon de top din lume.

Angerhof Tschida a reușit să aducă în Austria și un alt trofeu pentru regiunea viticolă Neusiedlersee: Hans Tschida a fost numit pentru a șaptea oară „IWC Sweet Winemaker of the Year”.

Un total de 290 de vinuri au fost premiate anul acesta la IWC, iar 79 dintre ele provin din Austria. De acum înainte, 11 producători austrieci pot înregistra sigla de aur IWC pe sticlele lor. În raport cu vinurile excelente pe țară, Austria a avut cel mai mare procent de medalii de aur. Nu degeaba potrivit IWC, Austria este una dintre „stelele în creștere ale Europei”.

Mai multe informații, aici